top of page

"DESCONFINANT LA CULTURA" AMB LETÍCIA MORENO I ANTONIO GALERA


  • Serà el divendres 27 de novembre en la Sala Alfons el Magnànim dins del cicle “Desconfinant la cultura” de la Diputació de València

  • Interpretaran un programa amb obres de Granados, Turina, Manuel de Falla i Ravel


La violinista Leticia Moreno i el pianista Antonio Galera s'uneixen de nou per a oferir un concert de música de cambra a la Sala Alfons el Magnànim del Centre Cultural La Beneficència de València. Serà el divendres 27 de novembre en el marc del cicle “Desconfinant la cultura” que organitza la Diputació de València amb la finalitat d'oferir actuacions en directe de música de tots els estils i normalitzar l'accés a la cultura en moments difícils per al sector.

El concert, del qual s'oferiran dos passes, un a les 18:30h i un altre a les 20h, s'ha organitzat amb totes les mesures de seguretat que exigeix l'actual situació. L'entrada és gratuïta prèvia reserva en la web del centre cultural a partir del dimarts 24.En aquesta ocasió els intèrprets abordaran un programa de música de cambra en el qual recopilen títols del patrimoni franc-espanyol. Començaran la seua actuació amb la Sonata per a violí i piano d'Enrique Granados (1867-1916), a la qual seguirà El poema d'una sanluqueña de Joaquín Turina (1882-1949), amb els seus moviments: Davant l'espill, La cançó de la piga, Al·lucinacions i El rosari a l'Església.

De Manuel de Falla (1876-1946) es podrà escoltar la seua Suite Popular Espanyola (El drap morú, Nana, Cançó, Polo, Asturiana i Jota) en l'arranjament per a violí i piano de P. Kochanski. El concert conclourà amb Tzigane de M. Ravel (1875-1937).


L'elecció de les peces, la majoria de les quals estan gravades per Leticia Moreno amb el segell Deutsche Grammophon, obeeix al desig de tots dos intèrprets de dissenyar un programa que reuneix composicions d'alguns dels autors més representatius de la música espanyola i francesa de principis del segle XX i que van compartir l'ambient creatiu parisenc que tant va influir en les seues respectives carreres.

No és la primera vegada que Leticia Moreno, actualment artista resident de l'Orquestra de València, actua al costat d'Antonio Galera. Ho han fet en diverses ocasions, entre elles en la presentació de la segona edició del Festival dels Horts de Picanya (València) al juny de 2019. Tots dos intèrprets, als quals uneix una gran amistat, han coincidit en nombrosos projectes i tenen previstes diverses actuacions per a la pròxima temporada.


Leticia Moreno, violí

 

El nomenament de Leticia Moreno com Echo Rising Star en 2012 la va projectar a l'escena internacional, irrompent en les principals sales europees fins a convertir-se en un dels grans talents del violí. Versàtil i meticulosa, pel seu carisma natural tota ella respira virtuosisme i una profunda força interpretativa. Ha treballat amb directors de primer ordre, com Yuri Temirkanov, Aqueixa-Pekka Salonen, Zubin Mehta, Krzysztof Penderecki, Josep Pons i Juanjo Mena, entre altres, i ha col·laborat amb l'Orquestra Simfònica de Viena, Filharmònica de Sant Petersburg, Orquestra del Mariinsky, així com amb les principals orquestres espanyoles i llatinoamericanes.

Durant la present temporada és artista resident de l'Orquestra de València.


Antonio Galera, piano


 

Antonio Galera ha actuat en la Salle Cortot de París, Chapelle de la Trinité de Fontainebleau, Zhong Shan Hall de Taipei, Steinway Hall de Nova York, Society of the Four Arts de Palm Beach, Teatres del Canal de Madrid , Palau de la Música de València, Palau de les Arts, Auditori ADDA d'Alacant, Cartoixa de Valldemossa, Auditori de Saragossa o Palau de la Música de Barcelona, amb directors com a P. Entremont, B. Fernández, R. Gimeno, P. *Rus, A. Salat, C. Soler o R. Tebar.

Molt actiu en el camp de la música de cambra, ha actuat en la Fundació Juan March, Centre de Musique de Chambre de París, Música en Segura o en el Bar Harbor Music Festival, on és músic resident.

El seu disc de debut, “Prélude”, gravat amb IBS a l'Auditori Manuel de Falla de Granada, ha rebut el reconeixement de la crítica especialitzada.CONCERT MÚSICA DE CAMBRA
Sala Alfons el *Magnànim. Centre Cultural La Beneficència de València (c/ Corona, 36)
Divendres 27 de novembre. Primer passe: 18.30 hores. Segon passe: 20 hores.
Reserva d'entrades (a partir del 24): http://entradesvalencia.com/
Entrades destacades
Entrades recents
Arxiu
Segueix-nos
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon
LOGO VERSION MAS HORIZONTAL.jpg
  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon
bottom of page