top of page

RAFEL FESTIVAL ESTRENA L'OBRA AL·LEGORIES DE VORO GARCIA

El passat dissabte vam acudir a l'edició d'enguany del Rafel Festival a presenciar i gravar un dels plats forts d'aquest festival, que any a any va consolidant-se i fent-se més fort, amb una programació cada volta més elaborada.


El menú de dissabte era molt suggerent a priori: una obra composta per Voro Garcia per a quintet de metalls i dansa, dedicada especialment a Spanish Brass. La dansa corria de la mà de Cristina Gómez i Juan Corres, Amparo Urieta a la direcció escènica i Carlos Molina a les llums.


L'espectacle es construeix a partir de la composició Al·legories de Voro Garcia, obra en la qual l'autor parteix de la peça "Alegorías de la liquidez" per desenvolupar altres al·legories en les quals reflexiona metafòricament sobre situacions de la vida actual.


L'espectacle està concebut de manera que la música, l'escenografia i la il·luminació caminen juntes en una harmonia i equilibri perfectes, sense imposar-se una sobre altra ni dificultar l'apreciació d'alguna de los dues parts de l'espectacle en cap moment.


L'escenografia i la llum, a més de fer-nos gaudir d'un espectacle visual, es transforma en una guia que ens porta de la mà pels camins musicals creats per Voro Garcia, tots tan ben interpretats per Spanish Brass.


La música contemporània potser és complexa, o potser simplement falten oportunitats en contextos habituals d'escoltar-la sense haver d'anar a un festival de música contemporània. I així la nostra oïda estaria tan acostumada a les harmonies i no harmonies de la música contemporània com ho està a qualsevol altre tipus d'estil musical. I potser així no faria falta incloure la resta d'elements.

Però en aquest cas, ens alegrem que, siga per eixe motiu o per pur plaer de crear, es decidiren a dissenyar un espectacle tan rodó on totes les arts es combinen juntes sense molestar.se ni ocupar el protagonisme una sobre altra. Espere que no ens acostumem massa a la música contemporània per tal que sempre faça falta fabricar espectacles multidisciplinars i artístics com aquest.


Enhorabona. Esperem que es represente en més llocs per tal que més públic puga gaudir l'espectacle.

Entrades destacades
Entrades recents
Arxiu
Segueix-nos
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon
LOGO VERSION MAS HORIZONTAL.jpg
  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon
bottom of page