top of page

ARRIBEN LES 17 JORNADES DE GUITARRA DE VALÈNCIA AMB MARCAT CARÀCTER LLATÍ

Les 17 Jornades Internacionals de Guitarra de València tindran un marcat sabor llatí

  • Aquesta nova edició se celebrarà del 18 al 27 d'octubre en diverses ubicacions de València com el Liceu Francés, el Conservatori José Iturbi i el Col·legi Major Rector *Peset

  • En la trobada participaran intèrprets d'Espanya, Itàlia, França, l'Argentina, Eslovènia, Anglaterra, Alemanya i Cuba

  • Tindrà lloc el Concurs Internacional de Guitarra *Alhambra per a Joves i s'entregaran els Premis Torsimany a Ali *Arango i a l'Associació Espanyola de la Guitarra

  • A més de concerts, el programa inclou exposicions, conferències i presentacions d'entrada lliure i gratuïta

 

Ja s'ha presentat la 17 edició de les Jornades Internacionals de Guitarra de València (JIGV) en un acte que ha comptat amb la presència de José Luis Ruiz del Port, director artístic, i Juan Grecos, president d'Amics de la Guitarra de València i gerent de RC Strings. Les Jornades, que se celebraran del 18 al 27 d'octubre, estaran dedicades enguany a commemorar els aniversaris de tres noms fonamentals de la interpretació i composició guitarrística: Agustín Barrios (1885-1944), Leo Brouwer (1939) i Jorge Cardoso (1949), nascuts a Paraguai, Cuba i l'Argentina, respectivament.


Un marcat sabor llatí que posarà l'accent a destacar l'obra d'aquests autors i d'altres creadors llatinoamericans importants per a la història de la guitarra. Cal assenyalar que l'arribada de la guitarra espanyola a terres americanes es remunta a diversos segles arrere. El pas del temps ha propiciat la creació d'un ampli i variadíssim repertori propi, basat en els seus més pures i ancestrals arrels musicals i recollint i assimilant essències melòdiques, formals o rítmiques d'altres llocs del món.

Com afirma el director artístic, el concertista José Luis Ruiz del Port, “volem dedicar aquesta nova edició a tots els que han sabut enriquir aquest cresol musical. Al llarg dels concerts i activitats, tindrem l'oportunitat d'escoltar les seues músiques i debatre sobre el seu llegat artístic”.

Ruiz del Port ha volgut destacar la singularitat d'aquest Festival que compta amb socis patrocinadors com a Guitarres Alhambra, Cajamar (molt vinculats a la tradició guitarrística des de fa anys) o RC Strings, als quals ha volgut agrair el seu suport i sensibilitat amb el festival.

Per part seua, Juan Grecos ha assegurat que aquestes Jornades “s'han establit com una data clau en el món de la guitarra a nivell mundial” i ha reiterat el seu suport al festival, en el qual col·laborarà patrocinant el concert de Carlos Bonell, entre altres activitats, i també com a artista, oferint una màster class en la qual descobrirà la guitarra flamenca, a més de presentar les novetats quant a cordes per a guitarra.

10 dies de concerts i activitats entorn de la guitarra

Les Jornades es realitzaran en diferents espais de la ciutat com el Liceu Francés, el Conservatori José Iturbi i el Col·legi Major Rector Peset, sent totes elles d'accés lliure i gratuït. Arrancaran el divendres 28 amb un concert patrocinat per Amics de la Guitarra de València a càrrec de l'italià Massimo delle Cesse, procedent del Conservatori de Santa Cecilia de Roma.

A aquest concert seguiran actuacions de prestigiosos intèrprets d'Espanya, Itàlia, França, l'Argentina, Eslovènia, Anglaterra, Alemanya i Cuba. Entre ells, Alexia Knoop, Miriam Brullova (que actuarà per primera vegada a València), Carlos Bonell, Orquestra de corda premuda de la Societat Musical d'Alboraia, Julia Trintschuk (guanyadora del CIGAJ 2017) i el cubà Marco Tamayo que protagonitzarà el concert extraordinari de clausura el diumenge 27 d'octubre en el Conservatori José Iturbi.

7é Concurs Internacional de Guitarra Alhambra per a Joves

A més, el programa de les Jornades inclou el 7é Concurs Internacional de Guitarra Alhambra per a Joves, una decidida aposta de la signatura de guitarres Manufactures Alhambra, radicada a Muro (Alacant) i de l'Associació Torsimany que comptarà amb la participació de joves concursants estructurats en quatre categories: A (fins a 10 anys), B (fins a 13 anys), C (fins a 17 anys) i D (fins a 23 anys).

Així mateix durant les Jornades també s'entregaran els Premis Torsimany, que incentiven i premien tots aquells projectes interessants i de qualitat que desenvolupen les diferents personalitats i sectors i institucions culturals públiques o privades relacionats amb el món de la guitarra i de la música.

Enguany el guitarrista Ali Arango, considerat el millor representant cubà de la seua generació, serà guardonat en la modalitat individual. Per part seua, la Societat Espanyola de la Guitarra, una societat referent internacional nascuda en 1955 que desenvolupa una important labor d'investigació i promoció de la guitarra, rebrà el premi en la modalitat col·lectiva. Activitats paral·leles

En el programa de les 17 Jornades Internacionals de Guitarra de València figuren també altres activitats paral·leles com una exposició de guitarres, materials, llibres, partitures… de les signatures Editorial Piles, RC Strings i els guitarreros Guitarres Alhambra, Valentín Andronic, José Antonio Lagunar, Mario Romero i Yuna Park. Així com també dos màster class a càrrec de Marco Tamayo (guitarra clàssica) i Juan Grecos (guitarra flamenca),

Les JIGV compten amb la col·laboració d'entitats i empreses com Cajamar, Guitarres Alhambra, Servei d'Educació de l'Ajuntament de València, Universitat de València, RC Strings, AGV, Editorial Piles i reconeguts *guitarreros. Es tracta d'un dels Festivals dedicats a l'univers de la guitarra més importants del nostre país que rep cada edició més de 2000 visitants.

Entrades destacades
Entrades recents
Arxiu
Segueix-nos
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon
LOGO VERSION MAS HORIZONTAL.jpg
  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon
bottom of page