top of page

EL QUINTETO CASULANA INTERPRETA A L’ALMODÍ OBRES DE LES GRANS COMPOSITORES GUBAIDÚLINA I BACEWICZ

Primer concert de “Cambra al Palau” en l’històric edifici gòtic

Format per cinc dones músiques dels àmbits simfònic i docent

Dimarts, 24 de setembre. 19.30 hores. L’Almodí


El Quinteto Casulana interpretarà demà dimarts a l’Almodí, un programa en qual baix el suggerent títol de “Notes al marge del caos”, figuren dos obres de grans compositores de l’est d’Europa gestades en el període històric de la Guerra Freda: el Quintet de la compositora russa Sofiya Gubaidúlina i el Quintet amb piano núm. 1 de la polonesa Gracyna Bacewicz. D’esta manera, este quintet format per les violinistes Esther Vidal i Sabrina Pacucci, la viola Pilar Parreño, la violoncel Cristina Aguilera i la pianista Renata Casero, inicien els concerts a l’Almodí, dins del cicle “Cambra al Palau” organitzat pel Palau de la Música. En Este sentit, la regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha volgut ressaltar que es tracta d’una “gran oportunitat de gaudir de la millor música de cambra en un entorn meravellós, en un dels grans exemples del nostre gòtic valencià, que està especialment condicionat i que ha comptat amb l’assessorament acústic de professores i professors de l’Orquestra de València”. Prèviament, l'actor Tonino Guitian presentarà el concert al públic assistent.


El Quinteto Casulana sorgix de la iniciativa d’un grup de dones músiques, procedents de distints entorns professionals: l’àmbit simfònic i la docència. Els seus membres són integrants de l’Orquestra de València, l’Orchestra della Magna Grecia de Taranto i professores dels conservatoris de música de València. El seu nom ret homenatge a la figura de Maddalena Casulana, una de les primeres dones compositores que va tindre música impresa i publicada en la història de la música occidental. Naix en 2008 com a Cuarteto Casulana i serà en 2015, després de diverses col·laboracions amb la violinista Esther Vidal, quan es constituixen com a Quintet per a poder així abastar tot el repertori de corda amb piano. Un dels objectius perseguits per totes les seues components és la recuperació i difusió de la música escrita per dones compositores, portant en el seu repertori, entre altres, obres de Gubaidulina, Bacewicz, Bonis, Heritte-Viardot o Amy Beach. El Quinteto Casulana va rebre el premi Clara Campoamor en 2018.

Entrades destacades
Entrades recents
Arxiu
Segueix-nos
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon
LOGO VERSION MAS HORIZONTAL.jpg
  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon
bottom of page