top of page

TROBADA DE NOVA CREACIÓ PER A PERCUSSIÓ AL PALAU DE LA MÚSICA

La Trobada de Nova Creació per a Percussió inclourà l'estrena de 20 composicions de joves autors valencians

 • La trobada ha sigut organitzat per Amores Grup de Percussió, que en 2019 celebra la seua 30 aniversari

 • El Palau de la Música de València acull els dies 15 i 16 de maig aquesta iniciativa en la qual participen 6 conservatoris valencians

 • El programa inclourà dos concerts i dos debats sobre la creació contemporània per a percussió

El Palau de la Música de València acull hui dia 15 i demà dia 16 de maig la Trobada de Nova Creació per a Percussió, un punt de reunió de grans percussionistes i creadors actuals organitzada per Amores Grup de Percussió que en 2019 commemora el 30 aniversari del seu naixement.


Reflexionar entorn de la composició per a percussió durant els segles XX i XXI, analitzar les metodologies d'ensenyament i aprenentatge en la percussió i conéixer les possibilitats de les tecnologies aplicades a l'ensenyament són els objectius d'aquesta Trobada que inclourà la realització de dos concerts en els quals s'estrenaran 20 obres de música de cambra per a percussió compostes per alumnes de composició procedents de sis conservatoris valencians: Conservatori Professional de Música de Torrent, Conservatori Superior de Música de Castelló, Conservatori Professional de Música de València, Conservatori Professional de Música de Catarroja, Conservatori Professional de Música de la Vall d'Uixó i Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València.

Així mateix s'han programat dues taules redones en les quals es reflexionarà sobre el lloc que ocupa la percussió en el món de la creació contemporània. En elles participarà un ampli ventall de compositors actuals com Francisco Zacarés, Emilio Calandín, Claudia Montero, Miguel A. Berbis, Ricardo Baixauli, José A. Orts, Enrique Sanz, Andrés Valero, Vicent Roncero, Ferrer Ferran, Sonia Mejías i Marc García Vitòria, que debatran sobre diferents temes relacionats amb la composició i la percussió.


Intens aniversari L'organització d'aquesta Trobada s'emmarca en les diferents activitats que Amores Grup de Percussió està desenvolupant amb motiu del 30 aniversari de la seua fundació. Recentment van participar amb la colla La brama en el seu espectacle A la nostra manera i continuen amb les audicions didàctiques de Mamma Àfrica en diferents escenaris valencians. A més es troben immersos en la gira de concerts del seu últim CD, Dreizehn, guardonat en els I Premis Carles Santos de la Música Valenciana, que finalitzarà a l'agost en Sant Lorenzo de l'Escorial (Madrid).

Després de la Trobada de Nova Creació per a Percussió, Amores oferirà un concert amb l'Orquestra de València el pròxim 14 de juny en el qual interpretaran The Glory and the Grander de Rusell Peck sota la direcció d'Álvaro Albiach i prepara un espectacle a final d'any en el Teatre Principal de València basat en aquests 30 anys, així com l'edició d'un CD recopilatori.

Una atapeïda agenda que dóna continuïtat a la intensa activitat que el grup ha desenvolupat al llarg d'aquestes tres dècades i que s'ha basat fonamentalment en la interpretació de música original i la creació de noves composicions, la formació de futurs intèrprets i l'acostament dels nous llenguatges al públic, sense oblidar la interacció amb altres disciplines escèniques.

AMORES Grup de Percussió, 30 anys en l'avantguarda Fundat en 1989, Amores Grup de Percussió està integrat per Pau Ballester, Ángel García i Jesús Salvador “Chapi”. La formació pren el seu nom de l'obra homònima de John Cage, compositor que ha exercit una forta influència en el grup i a qui va homenatjar en el Festival de Tardor de Madrid (1991) comptant amb la seua presència. En la seua dilatada trajectòria ha desenvolupat un paper decisiu en l'evolució de la música per a percussió a Espanya, estrenant gran part de l'obra escrita per a percussió i composicions dedicades al grup. La seua trajectòria professional sempre ha estat unida a la labor d'investigació, docent i educativa creant audicions de percussió per a escolars durant els últims 20 anys. Els més importants solistes internacionals han actuat al costat del grup. Amores ha actuat en nombroses ciutats espanyoles i europees a més dels EUA, el Brasil, l'Argentina, l'Uruguai, Puerto Rico, Mèxic, Korea o Taiwan dins dels més importants Festivals de Percussió i Música Contemporània, rebent nombrosos elogis de la crítica especialitzada. Han realitzat diversos espectacles que fusionen la percussió contemporània i les arts escèniques: Fènix (2000), Tinajas (2002), Drumcuts (2005), Cosmogonia (2007), i Atzucac (2008) amb els quals han estat de gira per tot el territori nacional. Han sigut guardonats amb el Premi de les Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana a la millor música 2001, per Fènix (encàrrec de la companyia de dansa de Vicente Sáez), amb el Premi de les Arts Escèniques 2003 a la millor composició musical, per Tinajas, música original de Jesús Salvador Chapi i amb el Premi de les Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana per la Millor Música Original per a Espectacle Escènic per Ubú (producció Teatres de la Generalitat Valenciana). Paral·lelament, al llarg d'aquests últims anys han continuat girant per tota Espanya amb diferents concerts i programes eclèctics de percussió contemporània, entre els quals destaquen diverses estrenes d'obres en diferents edicions del Festival ENSEMS i els seus espectacles didàctics A colps o Mamma Àfrica. En 2018, van protagonitzar el concert inaugural de ENSEMS 2018, realitzat en el Trinquet de Pelayo, en el qual van estrenar Trinquetíssim, obra encàrrec del IVC al compositor J.S. Chapi i van clausurar l'exposició "Joan Miró. Ordre i Desordre" en l'IVAM. També en 2018, el seu últim treball discogràfic, Dreizhen: Stochausen&Hildegarda, va ser guardonat en els I Premis Carles Santos de la Música Valenciana. PROGRAMA Dimecres 15 de maig 17 h. Acte d'obertura.

 • 17.30 h. Taula redona: “Reflexions entorn de la percussió en la creació contemporània I”.

- Francisco Zacarés. Conservatori Professional de Música de Torrent. - Emilio Calandín. Conservatori Superior de Música de Castelló. - Claudia Montero. Compositora. - Miguel A. Berbis. Conservatori Superior de Música de Castelló. - Ricardo Baixauli. Conservatori Professional de Música de Velluters de València. - Jose A. Orts. Compositor.

 • 19.30 h - Concert

Aula de percussió del Conservatori Professional de Música de Torrent. Aula de percussió del Conservatori Superior de Música de Castelló. Aula de percussió del Conservatori Professional de Música de la Vall d'Uixó. Aula de percussió del Conservatori Superior de Música de València.

Dijous 16 de maig

 • 17.30 h. Taula redona: “Reflexions entorn de la percussió en la creació contemporània II”.

- Enrique Sanz. Compositor. - Andrés Valero. Conservatori Superior de Música de València. Compositor. - Vicent Roncero. Compositor i escriptor. Conservatori José Iturbi de València. - Ferrer Ferran. Conservatori Professional de Música de València. Compositor. - Sonia Megías. Artista Sonora. - Marc García Vitòria. Conservatori Superior de Música de València.


 • 19.30 h. Concert.

Aula de percussió del Conservatori Superior de Música de València. Aula de percussió del Conservatori Professional de Música de Torrent. Aula de percussió del Conservatori Professional de Música de Catarroja. Aula de percussió del Conservatori Professional de Música de València.


Tots els concerts i activitats són gratuïts.

Entrades destacades
Entrades recents
Arxiu
Segueix-nos
 • Black Facebook Icon
 • Black Twitter Icon
 • Black YouTube Icon
LOGO VERSION MAS HORIZONTAL.jpg
 • Grey Facebook Icon
 • Grey YouTube Icon
bottom of page