top of page

CONTAGIA'T DE LA CONCEPCIÓ MÉS HOLÍSTICA DE LA MÚSICA

Fa unes setmanes vam tindre el plaer i l'oportunitat de compartir unes hores de conversa amb Cristóbal Soler. Va ser una conversa molt més que una entrevista en la qual vam abordar diversos temes relacionats amb la seua trajectòria i amb la música com a passió (compartida, des de la modèstia de la meua posició d'aficionada). Tota l'entrevista l'anirem traent en les properes setmanes.


Però en aquesta breu introducció, volia abordar un dels temes que va sorgir a la conversa, que és el vessant pedagògic de la seua trajectòria. I és que, començant per les conclusions, igual com m'ha passat en altres ocasions quan hem fet reportatges per la revista, que hem descobert iniciatives admirables per part de professors i professores entregats, que van molt més enllà del que les seues obligacions professionals els demanden, en Cristóbal Soler vam trobar un director i una persona amb una concepció veritablement holística de la música. La música concebuda com espectacle quan es puja a dirigir a la tarima, en la que tracta sempre d'arribar a la excelència, però també com un instrument de transformació social per la capacitat d'actuar sobre les persones i els col·lectius de moltes maneres i en definitiva com un element imprescindible per tal d'avançar cap a una convivència que ens agrade més.


Aquestes paraules, amb les quals és difícil entrar en discussió, es transformen en propostes que sempre avancen i innoven en totes les activitats i projectes en les que està involucrat. Com ja vam esmentar a l'article sobre les Jornades d'Oboe de Bétera, és una sort per a tots els estudiants trobar-se en el seu camí professors que van més enllà i que inventen experiències i aprenentatges nous constantment.


I en concret, parlem hui de les "I Jornades Internacionals de Direcció Cristóbal Soler". Aquestes jornades estan concebudes com un programa formatiu molt intens, de sis dies de duració i que busca "desenvolupar la competència del Director Musical en tots els seus àmbits. Des de la preparació prèvia a l'acte de dirigir, fins a les competències tècniques, gestuals, corporals, analítiques i mentals, incidint en les metodologies d'assaig i la correcta comunicació, sense distinció del conjunt musical. És a dir, la integració amb totes les disciplines i ciències que han d'interactuar en la formació i trajectòria del Director."

Durant aquests sis dies, de la mà de Cristobal Soler, Vicent Mengual Caudeli, José Nácher, Amparo Urieta i José Ángel Traver els i les participants rebran formació en direcció musical i també podran gaudir de conferències sobre Inteligència Emocional, Tècnica Corporal, Gestió Econòmica i Artística, i cada dia dedicaran dues hores a la pràctica. A més a més, l'últim dia del curs els i les participants seran els directors de la Banda de la Societat Musical Benirredrà a la que dirigrian en el concert de clausura, concert en el qual tots dirigiran alguna de les peces programades.


El curs es durà a terme a Benirredrà i al Museu Faller de Gandia del 24 al 29 de Juny. Les inscripcions estan ja obertes. És possible matricular-se tant com a alumne actiu com d'oient i els membres d'Aesdo tenen un bon descompte. Tota la informació es troba a www.jdcristobalsoler.es


Sens dubte és una gran oportunitat d'aprendre de la mà de professionals amb una gran vocació i passió pel que fan, que és el més important i la més valuosa transmissió possible.

Entrades destacades
Entrades recents
Arxiu
Segueix-nos
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon
LOGO VERSION MAS HORIZONTAL.jpg
  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon
bottom of page