top of page

REMEMBRANCES: CAMINS DE MÚSICA PELS RECORDS DE PACO VAROCH

Molt sovint ens lamentem d'haver oblidat alguna cosa. La memòria és així i ens juga males passades. A voltes pot ser una paraula, un nom que tractem de recordar amb tot l'esforç que som capaços, i que tenim ací, a la punta de la llengua. Altres voltes ens falla el record d'un esdeveniment passat, llunyà, del que de sobte s'esborren els detalles concrets. Pot ser no recordem l'hora, el lloc exacte, dubtem de totes les persones que hi eren presents... Però hi ha algunes coses que romanen sempre en el record i que són quasi inesborrables: els sentiments i les sensacions. Segur que d'aquell dia que apareix un poc confús recordes bé si el que et passà et va fer riure o plorar, si vas sentir por, angoixa, si va ser un dia veritablement divertit amb amics i amigues o si per contra, va ser una mala experiència.


El record del què ens va passar de veres, del que perdura, que és l'experiència de la vida, eixe record no s'esborra. I és el més important i el més interessant per aprendre del que ens ha passat i entendre qué és el que en veritat ens fa sentir-nos contents i feliços.

Un exercici de record i memòria d'experiències sempre és molt interessant. Recordar i meditar sobre aquests records ens ajudaria a encertar molt més en les decisions presents.

I fer el pas de plasmar en algun soport aquesta memòria experiencial seria un pas de gegant en aquest camí d'aprenentatge. Però cal ser valent per decidir-se, perquè com dèiem unes línies abans, no tots els records són festius i alegres.


Vídeo: Moments Musicals, de Josep Barberà


Però el protagonista d'aquest article, Paco Varoch, es va llançar a caminar pels seus records i experiències de vida per mostrar-nos els seus aprenentatges utilitzant el que segurament és el seu mitjà d'expressió predilecte: el seu flautí. I va transitar per la seua memòria recuperant allò que romania amb més força esperant el seu torn de recuperar protagonisme. El record, les experiències i la cultura mediterrània que envolta tots aquests moments vitals, han quedat plasmats al disc Remembrances, que just en aquesta època ha complit un any.


Varoch ha utilitzat la música, llenguatge universal i infinit que és capaç d'expressar qualsevol pensament, sentiment i emoció, sense límits, per contar-nos el seu camí. Aquest camí és el que dóna coherència i connexió a totes les obres que forment part del disc, obres d'autors dels segles XIX, XX i XXI arranjades per a Flautí i que interpreta amb Jesús Gómez al piano.


Joaquin Rodrigo, Oscar Esplà, Amando Blanquer, Manuel Palau, Joan Gilbert-Camins, Gaspar Cassadó, Eduard Toldrà i Josep Barberà, són els compositors que han sigut les sabates amb les quals Paco Varoch ha recorregut els seus records.

Entrades destacades
Entrades recents
Arxiu
Segueix-nos
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon
LOGO VERSION MAS HORIZONTAL.jpg
  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon
bottom of page