top of page

EL MAG DE L'ACORDIÓ DE JAZZ VÍCTOR PRIETO, EN JIMMY GLASS

El Jimmy Glass presenta per primera vegada, dins del seu III Cicle d'Hivern, a Víctor Prieto, el major referent internacional de l'acordió modern de jazz en l'actualitat, en un original concert que reuneix quatre grans músics internacionals. Guanyador d'un Grammy, Prieto ha protagonitzat una autèntica revolució en la tècnica de l'acordió i ha brillat en l'escena jazzística novaiorquesa, on ha col·laborat amb els més destacats intèrprets del gènere.


Víctor Prieto ha ideat una nova tècnica, dita aproximació de concorde en totes dues mans, amb la qual crea harmonies no interpretades anteriorment, nous sons i un llenguatge diferent. La seua música abasta diferents tendències procedents del jazz, el tango, la música clàssica o les arrels cèltiques, enriquides amb nous ritmes i colors. Prieto va iniciar els seus estudis d'acordió clàssic a molt prompte i posteriorment es va graduar, gràcies a una beca, en la Berklee School de Boston; sent el primer alumne d'aqueixa especialitat, va concebre un mètode d'ensenyament que posteriorment va emprar com a professor d'acordió de jazz en el prestigiós Brooklyn Conservatory, a Nova York. Actualment imparteix seminaris i classes magistrals per mig món.

Aclamat per mitjans de l'abast del New York Times o All About Jazz, l'acordeonista ha actuat en tots els clubs, festivals i teatres de prestigi de l'àrea de Nova York, entre ells Blue Note, Jazz at Lincoln Center o Williamsburg Jazz Festival. Ha col·laborat i gravat amb altres grans com Maria Schnneider, Arturo O’Farrill, Jeff Ballard, Chris Cheek, Paquito D’Rivera i Donny McCaslin, entre molts altres. Ho acompanyen en aquest concert altres tres grans músics internacionals: el gran saxofonista Javier Vercher, amb anys d'experiència a Nova York; el contrabajista Javi Moreno, un altre experimentat resident a Nova York durant diversos anys, i el sol·licitat bateria Borja Barrueta.

Entrades destacades
Entrades recents
Arxiu
Segueix-nos
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon
LOGO VERSION MAS HORIZONTAL.jpg
  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon
bottom of page