top of page

MÚSICA QUE TOCA ELS SENTITS: ÈLIA CASANOVA PRESENTA JUNT AMB LA TENDRESA, "L'UNIVERSO SULLA


  • La cantant valenciana Èlia Casanova grava al costat de la Tendresa el seu primer CD com a solista en el qual recopila obres del primer Barroc italià

  • L’universo sulla pelle es presentarà el dissabte 24 de novembre a les 19 hores en el Centre del Carme Cultura Contemporània de València

  • Inclou peces molt poc conegudes i algunes mai abans gravades d'alta qualitat compositiva

  • El projecte pretén mostrar la música antiga des d'una perspectiva més moderna i atractiva

 

Després de durs mesos de treball, ix a la llum L’universo sulla pelle, el primer disc com a solista de la soprano valenciana Èlia Casanova (Faura, 1984) al costat de la Tendresa, grup fundat per ella mateixa. La presentació en concert d'aquest enregistrament tindrà lloc el dissabte 24 de novembre a les 19 hores en la sala Refectori del Centre del Carme Cultura Contemporània de València en un esdeveniment que promet no deixar a ningú indiferent.


Acompanyada per la Tendresa, Èlia Casanova interpretarà algunes de les obres del CD, integrat per àries, madrigals i cantates del Seicento italià. A continuació es presentarà el projecte de la mà dels seus artífexs: tres dones (la pròpia Elia, la productora executiva Mónica de Quesada i la coordinadora, Sonia Gil) que, a manera de mecenes del Renaixement, s'han embarcat en aquesta iniciativa que promou el diàleg entre la música i les arts plàstiques i la creació de nous llenguatges estètics que permeten mostrar la música antiga des d'una perspectiva més moderna i atractiva.

En aquest sentit, asseguren que “la nostra voluntat ha sigut recolzar a professionals d'alta qualitat artística, intèrprets solistes que col·laboren amb formacions de primer nivell i que, donades les vicissituds actuals, no disposen d'oportunitats per a donar cos i forma a un projecte propi, en el qual els artistes siguen els protagonistes: des del procés de selecció de repertori i la recuperació d'obres oblidades en el temps, fins a l'elecció dels músics acompanyants, però partint essencialment d'una premissa: atorgar una llibertat plena a la interpretació personal dels artistes.

Amb aqueixa premissa, L’universo sulla pelle convida a explorar una nova forma d'escoltar: una evocació de la música des del cos i la pell; des de la tendresa i l'afecte; des de la passió per la música i pel treball.

El repertori Giovanni Felice Sances, Giovanni Battista dóna Gagliano i Giovanni Paolo Colonna comparteixen programa amb compositors més cèlebres com Girolamo Frescobaldi, Stefano Landi, Giovanni Girolamo Kapsberger, la compositora Bàrbara Strozzi i Benedetto Ferrari. Es tracta d'una recopilació d'obres del primer barroc italià a una i dues veus. Aries, madrigals i cantates poc conegudes, algunes mai abans registrades i no obstant açò, repertori d'una alta qualitat compositiva.

Una música de gran teatralitat que a través de les inflexions vocals expressa tota l'emoció continguda en el discurs. D'aquesta manera els compositors del segle XVII pretenen introduir-nos en el món dels sentiments i les sensacions. Música que toca els sentits i la pell a través de la monodia acompanyada; veus i instruments l'acompanyament dels quals se supedita totalment a la poesia, essència i fonament de la “seconda pratica”.

Èlia Casanova Titulada Superior de Cant pel Conservatori de Música de València, es va especialitzar en música antiga, becada per l'Institut Valencià de la Música, amb el prestigiós tenor Andrew King. Ha sigut guardonada amb diferents premis en l'àmbit de la música antiga, entre els quals destaquen el Cecil Drew Oratorio Prize (Anglaterra) i el Premi del Concurs Internacional de Música Antiga de Gijón. Treballa regularment com a solista amb ensembles especialitzats com Capella de Ministrers, Qvinta Essençia, Al Ayre Español, Armonia degli Affetti, Harmonia del Parnàs, Meditarrània Consort, L’Arcàdia, Duo Alamire o Amystis cor de cambra. Fins avui ha gravat nou discos amb diverses agrupacions: “Arrels. Entre la tradició i el patrimoni” (2018) Capella de Ministrers;DREIZEHN” Stockhausen&Hildegarda (2018) Amores grup de percussió; La Ruta de la Seda (2017) Capella de Ministrers; Corpus Christi. Music For The Octave Of Corpus Christi In The Corpus Christi Royal College Of València (2017); Victoria Musicae, O Pretiosum (J.B Menges) (2015) Amystis, Lamentationes Jeremiae Prophetae (2014) Victoria Musicae, Complete vocal works of Cabanilles (2012) Amystis, i La Glòria del Barroc (La Llum de les Imatges) (2009-2010).

La Tendresa En aquest treball Èlia Casanova està acompanyada de la Tendresa, una formació especialitzada en música antiga i fundada per ella mateixa en 2015 que reuneix a músics de reconegut prestigi nacional i internacional que treballen regularment amb grups professionals d'alt nivell, a més de participar com a solistes en els millors festivals de música antiga de tot el món. La Tendresa va fer el seu debut en 2015 en el Teatre Real Coliseu de Carlos III Sant Lorenzo de l'Escorial amb un programa sobre erotisme en el barroc que va collir grans èxits. Des d'aqueix moment ha estat preparant el seu primer treball discogràfic: L’universo sulla pelle.

Entrades destacades
Entrades recents
Arxiu
Segueix-nos
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon
LOGO VERSION MAS HORIZONTAL.jpg
  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon
bottom of page