LA MÚSICA DE CINEMA AL PALAU DE LA MÚSICA

October 31, 2018

FSO actua aquest dijous i divendres en el Palau de la Música i ho fa de nou penjant el cartell de SOLD OUT. Després del gran èxit del Programa I del seu repertori en la capital del Turia, l'orquestra més pel·liculera anuncia nou concert per al pròxim 12 de gener a València, on presentarà la segona part del seu programa-homenatge a John Williams.


Un programa imprescindible per als fans de les BSO que inclou títols icònics com E.T., Encuentros en la Tercera Fase, Indiana Jones i l'Arca Perdida, JFK, El Patriota, Memòries d'una Geisha o El violinista sobre el tejado, entre unes altres, ressonaran en la sala Iturbi del Palau en el major homenatge mai dedicat al compositor.

EL MAJOR HOMENATGE TRIBUTAT A JOHN WILLIAMS A ESPANYA


FSO Tour 2018/19: Especial John Williams rendeix el major tribut a Espanya fins avui al compositor John Williams, amb música mai interpretada en el nostre país, i coincidint amb el 50 aniversari de la seua primera nominació a l'Oscar per “El valle de las muñecas”, una data crucial que va marcar l'inici de la carrera de grans èxits del que avui és el compositor més laureat de la història de Hollywood. L'orquestra, liderada pel carismàtic director Constantino Martínez-Orts, ha volgut rendir-li aquest gran homenatge interpretant més de 30 bandes sonores, entre les quals s'expliquen les 5 oscarizadas i 22 nominades, i que inclouen temes de Star Wars: Los últimos Jedi, Memorias de una Geisha, JFK, El Patriota, Jurassic Park, Harry Potter i La Llista de Schindler. Al costat d'elles, FSO interpreta altres peces musicals com “Olympic Fanfare and Theme”, creada específicament per a la cerimònia d'obertura dels Jocs Olímpics de Los Angeles 1984 i convertida en l'himne dels Jocs Olímpics de la cadena NBC i alguna sorpresa…

 

 


FSO torna al seu origen. El compositor que va fer que mig món s'enamorara de les bandes sonores va ser l'objecte de la primera gira de FSO, un primer acostament i un homenatge senzill a aquest gran de la música de cinema que ara reprenen, 7 anys després, amb molta més força, interpretant aquest programa doble que abasta gran part de les seues composicions més brillants. Fidel a John Williams i a la seua essència, FSO ha mantingut visca la flama tots aquests anys incloent temes seus en totes les gires, a més de dedicar-li concerts especials com el qual van oferir en l'estrena de Jurassic World: el regne caigut, cedint la batuta a J.A. Baiona, o la gira La Música de les Galàxies que incloïa la millor música de Star Wars.

UN PROGRAMA DOBLE

Com a mostra del seu amor incondicional per la música de John Williams, FSO ha volgut interpretar les millors peces de la seua extensíssima obra, la qual cosa ha suposat doblegar el programa habitual i oferir-ho en 2 concerts diferents. D'aquesta manera, la majoria de les ciutats tenen ‘doblet’ de la gira de FSO oferint un o diversos concerts del Programa I i un altre(s) del Programa II. Les ciutats que s'afigen enguany a la gira poden gaudir, segons la data en la qual arribe FSO a la ciutat, el Programa I o el Programa II. Dos programes equilibrats que junts, sumen més de 4 hores de música que cristal·litzen l'essència de l'obra de John Williams, tan prolífica com a brillant.

La gira més ambiciosa

Ara, FSO ofereix la gira més ambiciosa fins al moment: des de setembre fins a maig de l'any pròxim, dedicada íntegrament al laureat compositor i director d'orquestra nord-americana, guanyador de l'Oscar en 5 ocasions i amb més de 50 nominacions en la seua haver-hi. L'orquestra simfònica, capdavantera a Espanya en música cinematogràfica, va arrancar el FSO Tour 2018/19: Especial John Williams amb tres grans concerts a Madrid, Barcelona i València i actualment recorre més de 30 ciutats amb més de 60 actuacions (se sumen noves ciutats com Jerez, Lleida, Gijón, Logronyo i Albacete, entre altres). A més, FSO debuta en el país veí, Portugal, amb dos concerts a Lisboa i Porto. Com a novetat d'enguany, el FSO Tour 2018/19 inclou més de 4 hores de música en directe dividides en 2 programes diferents (Programa I i Programa II) i un nou vestuari que trenca una vegada més les convencions de la música simfònica i un sorprenent joc de llums que embolica l'escena de màgia i color.

 


PROGRAMA II PER Al PRÒXIM 12 DE GENER:

El Violinista sobre el tejado
Fanfàrria Olímpica i Tema
El Patriota
JFK
Las Aventuras de Tintín
Las Brujas de Eastwick
War Horse
Memòries d'una Geisha
Munich
Parc Juràsic
Les Aventures d'Indiana Jones
Les Cendres d'Ángela
Indiana Jones i l'Arca Perduda
La Terminal
Trobades en la Tercera Fase
La Batalla de *Midway
E.T.

 

Compartir en Facebook
Compartir en Twitter
Please reload

Entrades destacades

PLACER ESTÉTICO Y MUSICAL EN UNA NOCHE INOLVIDABLE

January 31, 2020

1/10
Please reload

Entrades recents

November 26, 2019

Please reload

Arxiu
Please reload

Segueix-nos
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon