top of page

INSPIRA'T EN L'HORTA!

Si hi ha un espai inspirador prop de la ciutat de València, eixe no pot ser altre que l'Horta. Hi ha més, per exemple El Parc Natural de l'Albufera, però sens dubte l'Horta és un paisatge que ha inspirat i condicionat la forma de vida de la zona i que d'alguna manera portem inclòs a l'ADN.


Per això pot ser podem concerntrar-nos en aquest paisatge i amb una certa facilitat associar-lli sons i sentiments. Sobre tot si l'has coneguda i viscuda de prop durant els teus anys de creixement, sens dubte podràs fer-ho. Aigua, animals, veus, sensacions. Els espais, tots, sempre sonen, i els sons sempre ens trasporten als espais. Ara hem de fer l'exercici contrari: hem de transportar-nos nosaltres a l'espai per recuperar els sons.


Això és el que ens propossa precissament el festival "Horta Sonora".

"Horta Sonora" és un festival de confluències i creació musical que organitza el col·lectiu Nitrat de Xile amb la col·laboració de la Mancomunitat del Carraixet i de diversos Ajuntaments de l'Horta, ja que precissament aquest col·lectiu té com a una de les seues finalitats, contribuïr a la dinamització cultural de la comarca.


En aquest festival l'element principal inspirador de la creació i la interpretació de les obres, és l'Horta, paisatge i forma de vida que sobreviu miraulosament entre edificis, autopistes, asfalt i modernitat mal entesa que no atorga valor a aquests espais sense plusvalia. La idea que per que existisca la ciutat és imprescindible que existisca l'Horta, el que no és ciutat, per un fum de motius demogràfics però com a mínim per fer el contrast i saber on comença i on acaba la urbe, no acaba de calar i l'Horta ha d'estar sempre lluitant per sobreviure.


I ho aconsegueix amb propostes com aquesta.


Dins d'aquest festival "Horta Sonoa", el col·lectiu Nitrato de Xile ha incorporat la convocatòria d'una beca de creació i composició musical.


El requisit prncipal és que l'obra presentada estiga basada en el tema de l'Horta i utilitze com a ntèrprets alguna de les agrupacions musicals de la Mancomunitat del Carraixet.


A banda d'aquestes premises, les obres han de ser de nova creació, originals e inèdites.


S'otorguen dos beques i serà el jurat qui decidirà l'associació musical amb la que treballaan els becats.

Les obres seran interpretades durant el festival a l'aire lliure en espais emblemàtics de la comarca.


El termini de lliurament és el 25 de Gener.

En aquest enllaç teniu les bases completes amb totes les condicions de presentació d'obres, premis etc:

https://issuu.com/nitratodechile/docs/bases_horta_sonora_2018-2019?fbclid=IwAR2c5VDWF23pZ71MAXjtXw5OyUnewUNeuPdSjvC4ewWgUHmgf4EIJ7KdzSA

Entrades destacades
Entrades recents
Arxiu
Segueix-nos
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon
LOGO VERSION MAS HORIZONTAL.jpg
  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon
bottom of page