top of page

CATARROJA CAPITAL INTERNACIONAL DE LA MÚSICA CONTEMPORÀNIA PER A PERCUSSIÓ

Casey Cangelosi participarà en el VII Festival Internacional de Percussió PERCUTE organitzat per Amores Grup de Percussió PERCUTE es celebrarà en el TAC de Catarroja de l'1 al 3 de novembre El prestigiós percussionista nord-americà oferirà un concert amb Amores i una master class El compositor valencià Voro García és l'autor de l'obra obligada de l'IV Concurs Internacional de Caixa Sola que patrocina NPDrums

 

La presència del percussionista Casey Cangelosi marcarà enguany el VII Festival Internacional de Percussió PERCUTE que se celebrarà en el Teatre Auditori de Catarroja (*TAC) els dies 1, 2 i 3 de novembre organitzat per la formació valenciana Amores Grup de Percussió.


El festival, que ha anat consolidant-se any rere any pel seu caràcter innovador, la qualitat artística i tècnica dels seus participants a nivell nacional i internacional, així com per la difusió del patrimoni musical espanyol més contemporani i el foment de la nova creació per a instruments de percussió, convertirà a Catarroja per uns dies en la capital internacional de la música contemporània per a percussió.

Cangelosi, "veu de la nova generació", està considerat un dels millors percussionistes del món. El seu estil de composició i límits, espentant el virtuosisme, li ha brindat el sobrenom de "el Paganini de la Percussió". Compositor, educador i percussionista, Casey Cangelosi, ha actuat en alguns dels festivals més reconeguts. Ha rebut nombrosos premis de composició de la Masachusetts Percusion Arts Society, la Universitat Estatal Sant Houston i el clàssic *Marimba League. Les més reconegudes institucions, universitats, empreses, conjunts i solistes encarreguen les seues obres. Oferirà una master class i un concert amb Amores.

PERCUTE serà el marc del VI Concurs Internacional de Música de cambra de Percussió participaran els grups *DREIZACK grup de percussió, TENSIO i VULKAAN Percussion Quartet. Així mateix se celebrarà l'IV Concurs Internacional de Caixa Solament Modalitat Junior A-B i Superior, al que optaran un total de 17 finalistes de les tres categories.

Un dels objectius principals del Festival PERCUTE és el de promoure la creació de noves obres, realitzant encàrrecs tant a artistes ja reconeguts com a joves compositors. Per açò, en aquest 2018 l'obra obligada per a l'IV Concurs Internacional de Caixa Solament ha sigut encarregada al compositor valencià Voro García i de nou comptarà amb el patrocini de la signatura especialitzada en instruments de percussió NP. Voro García se suma als compositors Saül Gómez Soler, Miguel Angel Berbis i Carlos Fontcuberta, autors de les obres obligades de les anteriors edicions.


Nascut a Sueca, Voro García ha obtingut nombrosos guardons al llarg de la seua dilatada trajectòria, havent rebut encàrrecs de diferents institucions i intèrprets d'Espanya, Europa, EE.UU i Amèrica llatina. Ha sigut compositor resident del Grup Instrumental de València (2001/02), JONDE (2006/07), MNCARS (2009) i JOGV (2009/10). En l'actualitat és professor de composició del Conservatori Superior de Música de València, i director artístic del festival ENSEMS de Música Contemporània. L'intercanvi amb grups professionals a nivell internacional, la promoció de joves intèrprets, així com la implicació dels estudiants que actualment es formen en els Conservatoris espanyols són els objectius d'aquest Festival que és possible gràcies a l'Ajuntament de Catarroja, Olympia Metropolitana i l'Institut Valencià de Cultura i al patrocini de NP DRUMS (València, Espanya), *Innovation *Percusion, *Consolat de Mar i *Percufest Programa de la trobada.

El VII Festival PERCUTE començarà el dijous 1 de novembre amb un concert a càrrec de Casey Cangelosi al costat d'Amores Grup de Percussió. El divendres 2 se celebrarà el concert concurse del VI Concurs Internacional de Música de cambra. La jornada del dissabte s'iniciarà amb l'IV Concurs Internacional de Caixa Solament Modalitat Junior A-B i Superior. Ja a la vesprada, tindrà lloc una master class a càrrec de Casey Cangelosiasí com el lliurament de premis i un concert de clausura a càrrec del grup guanyador del VI Concurs Internacional de Música de cambra.

Entrades destacades
Entrades recents
Arxiu
Segueix-nos
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon
LOGO VERSION MAS HORIZONTAL.jpg
  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon
bottom of page