top of page

LA SETENA EDICIÓ DEL RAFEL FESTIVAL ESTRENA EL CONCURS RE_CRE@

El I Concurs d’Interpretació de Música de nova creació: Re_Cre@ és la gran novetat d’aquesta edició

 

El pròxim dissabte 6 d’octubre, coincidint amb la commemoració del 9 d’Octubre, començarà la VII edició del Projecte Rafel Festival, una convocatòria que combina la presència de grups consagrats i la participació de joves talents. Enguany, a més, incorporarà una gran novetat: el “I Concurs d’Interpretació de Música de nova creació: Re_Cre@”, un concurs que ha tingut una gran repercussió entre els joves intèrprets, fins al punt de comptar amb 15 grups inscrits de diverses nacionalitats.


Com a mostra del creixement, i la qualitat que està adquirint el Rafel Festival, comptarà amb la participació dels solistes de l’Ensemble Modern de Frankfurt, un dels grups referents a Europa en la tasca de difondre les més recents creacions musicals. Els components d’aquest grup no solament participaran com a prestigiosos membres del jurat del concurs Re_Cre@, sinó que, a més, tindrem el plaer d’escoltar-los interpretar a dos compositors valencians, Hèctor Oltra i Marc Garcia, els quals els solistes han triat per a interpretar.


D’altra banda, els esforços de la Mostra Sonora de Sueca, el Festival Ensems i el Rafel Festival per a crear i compartir produccions ens portaran al festival “La tradició a l’escena... contemporània”, una producció que combina la música i els instruments tradicionals, com ara el cant d’estil, les dolçaines o el txistu, amb la creació musical més actual i amb la incorporació de la música electrònica.


El Rafel Festival, després dels bons resultats de la passada edició, repeteix experiència amb la participació de Joves Talents. En aquesta ocasió, tindrem a Paloma Castellar (violí), Sergi Bayarri (clarinet) i Pau Fernández (piano), joves talents de Rafelbunyol que estan perfeccionant-se a l’estranger i que mostraran les seues capacitats interpretatives amb un repertori que inclou peces de compositors consagrats. El mateix dia l’artista de Rafelbunyol J. S. Chapi oferirà un xicotet homenatge al seu amic i gran artista de Viinaròs Carles Santos que malauradament ens deixà l’any passat.La participació de la peculiar formació del trio Feedback (saxòfon, acordió, contrabaix i electrònica) aportarà una de les visions d’allò que la nova creació musical representa, on el treball directe amb i per als intèrprets durant la creació, la inclusió de vídeo i la cerca de noves formes d’expressió agafen el protagonisme.


La cloenda d’aquesta edició del Rafel Festival la realitzaran de forma conjunta l’Ensemble d’Arts i Neopercusión, un grup amb 25 anys d’història. Estrenaran una obra per encàrrec de José Manuel López López, premi nacional de música en l’any 2000, finançada per l’INAEM i que, a més, inclourà obres de Raquel Garcia Tomas, guardonada amb el premi “El Ojo Crítico” de RNE i de Michael Bail.

Entrades destacades
Entrades recents
Arxiu
Segueix-nos
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon
LOGO VERSION MAS HORIZONTAL.jpg
  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon
bottom of page