top of page

JAZZ SIMFÒNIC PER L'AUTISME AL PALAU DE LA MÚSICA

Moltes voltes hem parlat llegit sobre els efectes tan increiblement positius que té la música sobre el cervell i el desenvolupament de les capacitats cognitives de les persones.

Hui volem parlar d'una associació que passa de les paraules als fets i que des de fa cinc anys tracta de contribuïr a que les persones amb autisme puguen gaudir de la música a València, i a més a més, treballen per aconseguir que la música jugue un rol fonamental en el seu creixement personal.


La MUA fa cinc anys i a Contra Vent i Fusta no podem fer menys que felicitar-los pel seu gran treball i pels projectes tan grans que han sigut capaços de dur a terme.


Vídeo realitzat en 2016 amb motiu del 2on Concert Simfònic de Jazz Per a l'Autisme on s'explica el projecte


Música para el Autismo MUA és una organització sense ànim de lucre que té com a objectiu ajudar a persones amb autisme a millorar el seu desenvolupament personal mitjançant la música.


Per tal d'assolir aquest objetiu, aquesta Associació desenvoupa diversos projectes que tenen la música com a ingredient protagonista com a element integrador i de desenvoupament. Entre aquests projectes, destaquen aquests:

- Organització de concerts específics per al col·lectiu de persones amb autisme. - Organització de concerts benèfics. - Servei de teràpies basades en la música (musicoterapia). - Foment de la musicoterapia en col·legis i en centres de tractament de l'autisme. - Formació a pares i professors per a l'aplicació de la musicoterapia. Finalment, el seu somni seria poder fundar una escola de música per a xiquets amb necessitats especials.


Els fundadors d'aquesta asociació, pares d'un xiquet amb autisme, coneixen perfectament els impediments que troben totes les famílies amb algun membre amb necessitats especeials per tal de poder assisitr a esdeveniments culturals, com poden ser els concerts o per exemple, el cinema.

Per aquest motiu organitzen concerts i activitats cultutrals específics dirigits a persones amb autisme i/o necessitats especials, que sempre estaran obertes també al públic en general amb un propòssit clarament integrador.


De la mateixa manera, són coneixedors dels grans beneficis que té la participació en aquest tipus d'activitats i el desenvolupament d'aprenentatges musicals per a tot els col·lectius amb necessitats especials i amb autisme.


Per això, altre vessant del treball d'aquesta associació és el foment de les activitats relacionades amb la musicoteràpia a les institucions educatives i formació a professionals del sector.


Ells mateixa ofereixen servei de musicoteràpia. Aquest servei està subvencionat per a certes famílies mitjançant beques per fer-ho accessible a tot tipus de famílies.


Precissament amb aquestes beques ens connectem amb el motiu que ha provocat la publicació d'aquest article, que no és altre que el "3er Concert Simfònic Jazz per a l'Autisme".


És aquest un concert molt interessant, tant des del punt de vista musical com per la causa que el motiva, de col·laborar amb els projeces d'aquesta associació.


Musicalment, el concert presenta sempre composicions originals d'aquest gérere poc habitual com és el Jazz Simfònic.

Jacopo Mezzanotti, music italià afincat a València, és el compositor principal de les obres, al que en aquesta edició (la tercera), s'han unit Federico Nathan, Lorenzo Agnifili, Nacho Mañó y Gisela Renes. El mestre serà Andrea Gasperin, i participaran també el Cuareim Quartet, Joe Midnights Space Trio i una orquestra del més alt nivell especialment formada per a l'ocasió. El concert culminarà amb un emotiu tema acompanyat del Cor els Pequeños Cantores de València amb la participació de diversos xiquets amb autisme. També participarà al contrabaix Antonio Belmonte, músic adolescent amb autisme de la formació Alhambra Albacete.


El concert és el dijous 27 de Setembre a les 20h a la Sala Iturbi del Palau de a Música de València.


Entrades (donatiu 15 €) a la venda a aquest enllaç: https://www.palauvalencia.com/evento/mua-musica-para-el-autismo/


Fila Cero (compte Caxa Bank) : IBAN ES02 2100 0736 0802 0004 8062

Sens dubte val la pena acudir, i sempre sempre compartir i difondre!

Entrades destacades
Entrades recents
Arxiu
Segueix-nos
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon
LOGO VERSION MAS HORIZONTAL.jpg
  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon
bottom of page