top of page

LA XXVI SCHBERTIADA A VILABERTRAN (part II). IMPRESSIONS DE PACO CHOLBI

Un any més ens retrobem a la SCHUBERTIADA de Vilabertran, que després del seu vint-i-cinc aniversari de l'any passat ens convida a una temporada original. Enguany la gran aposta és la primera Acadèmia de la Schubertíada. En paraules de Jordi Roch, President de l’Associació Franz Schubert, hi ha una vocació pedagògica més enllà de la programació cultural. El mestre Wolfram Rieger està al cap d’aquesta iniciativa des del primer curs d’interpretació per a cantants i pianistes que el 2017 va arribar a la seua 22a edició. Els alumnes de l’Acadèmia van interpretar un dels recitals del festival, emocionant, el 18 d’ Agost.Aquesta edició és un any de joves músics i de debuts a la Schubertíada. I ahi tenim una altra marca de la casa, Goerne, Kauffmann, el Casals i molts d’altres van debutar a Vilabertran quan els seus noms encara no eren a la cima.


Mercedes Gancedo, Natalia Labourdette, Katharina Konradi, Lise Davidsen, André Schuen, Josep Ramon Olivé, James Baillieu, el Trio VibrArt, el Cosmos Quartet són alguns noms dels joves que mostren aquesta clarividència de programació.


Els grans mestres ja consagrats actuen d’inspiració i tutel.la per a aquestos debuts. El ja tradicional duo Goerne i Schmalcz, les excelses Bernarda Fink i Sarah Connolly, el sempre benvingut Pregardien, junt amb els mestres Rieger, Martineau, Vignoles i Drake. Noms tots de somni per a qualsevol amant del lied i de la música universal.


El Quartet Casals, que l’any passat ens va regalar l’integral dels quartets de Beethoven, ens du les estimulants “Set últimes paraules de Crist a la creu” de Haydn. El seu violoncelista Arnau Tomàs ens regalà a principi d’Agost l‘ integral de les suites de Bach, en homenatge a Pau Casals.


No hi ha manca d‘energia en aquest Festival que amplia les fronteres, cerca nous escenaris i nous públics. Llarga vida a la Schubertíada.


Entrades destacades
Entrades recents
Arxiu
Segueix-nos
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon
LOGO VERSION MAS HORIZONTAL.jpg
  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon
bottom of page