"DES DE L'OMBRA A LA LLUM", DE VORO GARCIA, DIRECTOR DEL FESTIVAL ENSEMS QUE HA CONVERTIT VALÈNCIA EN PUR ESPAI DE SO

Estem en ple desenvolupament de la 40 edició del festival Ensems. Un festival dedicat a la música contemporània que ha aconseguit mantindre's al llarg d'aquests 40 anys malgrat que la música contemporània moltes voltes ens resulta desconeguda. 

 

A la pàgina web http://www.ensems.com    trobem tota la informació sobre el festival, que va començar el passat dimarts 10 d'Abril i continúa fins al proper diumenge 29. 

 

Per convertir València en un autèntic Espai de so, els concerts tenen lloc en indrets molt diferents: Trinquet de Pelai, Palau de la Música, Centre del Carme, La Nau, Conservatori Superior de Música, Teatre Rialto i altres. 

 

Voro Garcia, prestigiós compositor contemporani, és el director del festival des d'aquesta edició. Com en altres ocassions ja hem parlat amb ell i vos hem oferit entrevistes, aquesta vegada hem preferit descobrir un poc més de Voro mitjançant les seues composicions. Per això ací deixem Des de l'ombra a la llum, una composició interpretada per Antara Grup, ensemble de música contemporània format per estudiants del Conservatori Superior de Música de València i dirigit per Carlos Amat. La peça va ser interpretada dins del marc del festival El Compositor Hui, que al llarg del curs dedica concerts monogràfics als i les compositores de música contemporània més rellevants del moment. El Compositor Hui constitueix altra referència fonamental en el desenvolupament de la música contemporània a València. 

 

 

 El Festival Ensems  festival constitueix també un marc pel desenvolupament d'activitats de caràcter educatiu i divulgatiu. Exemple d'aquest vessant és el projecte Cerca Sonora, que ha portat la música contemporània a quatre instituts de secundària de la Província de València on els i les estudiants han pogut experimentar amb el so i gaudir del contacte i l'estímul de treballar amb compositors com Agnès Pé, Cuneta (Vicent Pelechano i Alba Murcia) , Isabel Latorre, José Vicente Fuentes, Plaerdemavida Ensemble i Grup Instrumental 360. 

Completant aquest vessant, ens trobem amb les Trobades de Composició en les que es desenvoluparan Taules Redones sobre temes com "Festivals sonors a Europa", "Interacció de la música amb l'escena i l'arquitectura. Transversalitat i multidisciplinarietat," o "Accions sonores com a resposta política: Frank Zappa / Carles Santos.". 

 

Un festival que ens apropa la música contemporània del més alt nivell a la porta de casa. València és un espai de so. Únic, irrepetible i inclassificable. 

 

Compartir en Facebook
Compartir en Twitter
Please reload

Entrades destacades

PLACER ESTÉTICO Y MUSICAL EN UNA NOCHE INOLVIDABLE

January 31, 2020

1/10
Please reload

Entrades recents

November 26, 2019

Please reload

Arxiu
Please reload

Segueix-nos
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon