top of page

ADÉU A LA GRAN SORPANO MARIA ORAN

Des de Contra Vent i Fusta, ens unim al record generalitzat del món de la música per la mort de la soprano tinerfenya Maria Oran.


Només per anomenar algunes pinzellades de la seua extraotdiària vida professional, va participar en els festivals de música més importants celebrats en Espanya i a l'estranger, com per exemple el Gulbekian de Lisboa, Tepotzotlán de México, Due Mondi de Espoleto, Flandes de Bélgica, Beethovenfest de Bonn, Festival de Tardor de Varsovia, Bienal de Venecia, Les Arts de Hong Kong, English Bach de Londres i en els de París, Holanda, Berlin, Edimburg, Osaka i Austràlia.Va col·laborar també amb les orquestres amb més prestigi d'Espanya i de l'estranger, com l'Orquestra Simfónica de Viena, la Susse Romande, la Residència de la Haya, la Simfónica de Londres, la Simfónica de Berlín i moltes altres.


Com no podia ser d'un altra manera, va rebre nombrosos premis que reconeixien la seua qualitat i trajectòria. Destaquem el prestigiós premi Larios que va rebre a 1993. Tot seguit, un any més tard, va rebre la Medalla d'Or de l'Illa de Tenerife, i en 1995 va ser condecorada per Sa Majestat el Rei D. Juan Carlos I, amb la Creu Oficial d'Isabel la Catòlica.


A més a més de la seua carrera com a soprano, va destacar en la seua tasca docent amb un important treball pedagògic que desenvolupà a l'Escola Superior de Cant de Madrid, on va impartir classes durant 20 anys, i a l'escola Superior de Música de Friburg, on va ocupar una càtedra.


Ens acomiadem de Maria Oran escoltant-la en aquesta interpretació de "Cállate Corazón" de la Sarssuela Luisa Fernanda. Gràcies.Entrades destacades
Entrades recents
Arxiu
Segueix-nos
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon
LOGO VERSION MAS HORIZONTAL.jpg
  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon
bottom of page