top of page

EL TALENT PIANÍSTIC VALENCIÀ TORNA AL PALAU DE LA MÚSICA

El proper dissabte 10 de Març tindrà lloc el concert del guardonats al III Concurs d'Interpretació Pianística "Jovens Valors Valencians".

El concert serà a les 19'30 al Palau de la Música de València.


Aquest concurs es va celebrar el mes de Maig de 2017, en concret els dies 27 i 28 de maig, en la Sala Noble del Castell de Riba Roja. És un concurs organitzar pel departament de piano del Conservatori de Riba-roja de Túria, junt amb altres quatre Conservatoris Professionals de Música.: Conservatori Professional de Música Jose Manuel Izquierdo de Catarroja, Conservatori Professional de Música "Mestre Vert" de Carcaixent, Conservatori Professional Municipal de Música de Meliana, i el Conservatori Professional de Música José itrubi de València.


Guanyadors de la II Edició del Concurs "Joves Valors Valencians" amb la directora Carmen Mas

En aquesta edició del concurs participaren prop de 60 alumnes, dels quals 25 eren d'Ensenyances Elementals i eren d'Ensenyances Professionals.


El principal objectiu és recolzar, motivar i promocionar els jóvens pianistes valencians.


Un element diferenciador d'aquest concurs és el seu sistema de puntuació, que va en funció exclusivamen dels mèrits de cada participant, valorant i reconeguent la dedicació i l'esforç de cadascun d'ells i elles.


Els guanyadors i/o guanyadores obtenen com a premi actuar a la Sala Iturbi del Palau de la Música, sens dubte, un dels somnis que com a músics hauran perseguit durant la seua encara curta carrera musical.

Aquesta actuació es veu enriquida amb la participació al concert de l'Orquestra Simfónica del Conservatori Professional de Música de Riba Roja, orquestra resident del concurs, dirigida per Carmen Mas Arocas.


En aquesta edició, els guanyadors van ser Pablo Baídez Rodrigo i Maria Linares Molero.


Pablo Baidez Rodrigo

Pablo és un pianista valencià nascut a 1998 que va començar a formar-se a l'edat de 5 anys a l'Acadèmia de Música Abraham Gallego Raus, passant després al Conservatori Superior de Música José Iturbi on va cursar les Ensenyances Professionals amb Daniel tellechea Zugarramurdi.

Al llarg de la seua jove trajectòria ha rebut classes de mestres de reconegut prestigi com Dmitri Alexeev (Royal College of Music), Pavel Nersessian (Moscow Tchaikovsky Conservatoire i Boston University) o Eduardus Halim (New York University Steinhardt) entre altres.

Ha participat en les tres edicions del Concurs Joves Valors Valencians obtenint el segon premi una volta i dos vegades el primer premi absolut.

Actualment estudia 1er de piano en el Conservatori Superior de Música de València amb el mestre Jose Esplugues.


Maria Linares Molero

Aquesta valenciana de 16 anys estudia al Conservatori Professioinal de Música José Iturbi amb el mestre D. Juan Lago. Paral·lelament als estudis musicals, rep els consells de grans figures com Paul Badura-Skoda, Cyprien Katsaris, Lang Lang, Jean Marc Luisada i altres.

El seu palmarés de premis és impressionant: 1er premi en el I i III Concurs Joves Valors Valencians, XII i XIII Concurs Internacional d'Eivisa, Concurs Internacional Vila de Xàbia, XII Fórum Internacional de Música d'Oriehuela per anomenar només alguns.

Va oferir el seu primer recital quan només tenia 12 anys a la Fundació Eutherpe a León i des d'aquell moment no ha deixat d'actuar en Espanya i Europa.

Com a músic de cambra també ha actuat amb la seua pròpia formació que va ser premiada al XX Concurs de Cambra Ximen d'Urrea. Des de l'any 2016 és pianista a la Jove Orquestra de la Comunitat Valenciana.


Carmen Mas Arocas

Graduada Superior de violí al Conservatori Superior de Música de València i Llicenciada en direcció d'orquestra de cambra i direcció d'orquestra per la Royal School of Music de Londres. Ha realitzat estudis de Música Antiga i Violí Barroc a l'Escola Superior de Música Antiga de Barcelona i poseeix el Master en Musicologia, Educació Musical i Interpretació de Música Antiga" atorgat per la Universitat Autónoma de Barcelona.


Seleccionada en 2007 per la Bowling Green University d'Ohio, estudia i participa en cursos amb mestres tan prestigiats com Gustav Meier, Emily Freeman Borwn o John Farrer i Neil Thompson entre altres.

Ha dirigit entre altres l'Orquestra Filarmónica de San Petesburg, l'Orquestra del Teatro i de l'Òpera Ruse, Karlovy Vary Symphony Orchestra i recentment l'Orquestra del Liceo Musicale Statale Farnesina Scientifico Musicale de Roma.

Actualment és directora titular i artística de la Orquestra Filarmónica Martín i Soler de València, directora de l'Orquestra del Conservatori Professional de Música de Riba Roja, i principal directora convidada als Conservatoris d'Alcañiz (Teruel) i Ginebra (Suïssa).

Entrades destacades
Entrades recents
Arxiu
Segueix-nos
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon
LOGO VERSION MAS HORIZONTAL.jpg
  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon
bottom of page