top of page

ENTRE EL CLASSICISME I L'AVANTGUARDA. IRREVERÈNCIA A LA FÀBRICA DE HIELO AMB "DE SOPRANO I

El duo De soprano i arpa, integrat per les intèrprets valencianes Úrsula Segarra (arpa) i Quiteria Muñoz (soprano) oferirà dijous que ve 16 de novembre a les 20 hores en La Fàbrica de Gel de València (LFdH) un nou espectacle d'Irreverència.


Sota la direcció d'art de Marina Cenacchi, De soprano i arpa trasllada l'experiència d'un concert de música clàssica al segle XXI, d'una manera diferent: canvien l'escenari, el protocol i la manera d'escoltar, més íntima, reservada i delicada. Sense grans gestos i aparences i més irreverents que mai a través d'un espectacle que es mou entre el classicisme i l'avantguarda, De soprano i arpa promet una experiència artística res convencional i carregada de sensibilitat.


Els temps i les dates desapareixen quan es fa en llibertat. En aquesta ocasió, coincidències com el anti-purisme en les formes de crear, els no-espais, les conviccions i implicacions i l'esperit irreverent de tots dos, generen un plec en el temps, que uneix en diàleg el nostre impressionisme amb la "Nouvelle Vague”, asseguren. La selecció musical per a aquesta ocasió inclou obres de Fauré, Debussy, Ravel, Satie, Poulenc, Cage…, composicions basades en poemes i textos de reconeguts autors com Jean Anouilh, Sully Prudhomme, Henry Cazallis, Banville o Armand Silvestre, entre uns altres. El concert està organitzat per LFdH, antiga fàbrica de gel del barri del Cabanyal a València, que s'ha transformat en un espai cultural i artístic, mantenint l'essència històrica del lloc que va anar. Amb un aforament important i una decoració amb personalitat, la transformació realitzada dota al lloc d'una imatge eclèctica on és fàcil que cadascun trobe el seu lloc, un espai perfecte per a gaudir d'aquesta nova Irreverència.

De soprano i arpa Quiteria Muñoz i Úrsula Segarra formen des de fa més de dos anys De Soprano i Arpa, un duo valencià que proposa un acostament diferent a la música clàssica. El seu plantejament consisteix a portar la música a llocs no habituals i així arribar a un públic diferent. A l'abril de 2015 inicien la seua marxa conjunta amb la presentació del primer programa DOUCES MÉLODIES. Al setembre d'aqueix mateix any amplien horitzons amb la seua primera col·laboració amb la moda i la dansa en l'espectacle Irreverència, actuant en Fabrika12 i al febrer de 2016 ho fan en la Fàbrica de Gel. És en 2016 quan inicien el seu gira presentació del seu primer disc DOUCES MÉLODIES, actuant en llocs com La Vitti, Deluxe Pop Club, Electropura, UbikCafe, Jarit…. entre uns altres. Han actuat en Festivals com Polinyà Intim, Concerts al Carrer, MUV Circuit de Música Urbana, Festival d'Estiu Espai *Clàssic, la Troupe Rambleta, Cicle Música a la Capella..acostant la seua particular posada en escena a llocs com Xèrica, Loriguilla, Pavias, Celrá, Conca, Zaragoza o Madrid. Grup seleccionat per musaE (Música en els museus estatals). Al maig de 2017 van estrenar en el Palau de la Música de València la seua primera producció per a públic infantil Peer Gynt i Bebesol, espectacle de nova creació dirigit a beus de 0 a 16 mesos. Úrsula Segarra (arpa), és natural de la Vall d'Uxó (Castelló). Ha realitzat els seus estudis musicals en els conservatoris José Iturbi de València, Superior de Castelló i Manuel Castillo de Sevilla. Realitzant un postgrau en el Conservatori Superior de Música de Madrid. Ha gravat para RNE el recital per a arpa celebrat en Sant Cugat del Vallès. Ha obtingut el Premi extraordinari de finalització de grau elemental, mitjà i superior i el premi Euterpe de la música. Ha sigut guardonada en el Concurs internacional Arpista Ludovico i IV International Harp Contest en Soka, Japó, i aconseguit el Primer Premi en el Concurs Permanent de Joves Intèrprets de Joventuts Musicals, Bilbao 2003. Ha interpretat com a solista l'estrena de l'obra Cel i Terra de Claudio Prieto i el Concert per a flauta arpa i orquestra de Mozart acompanyada en ambdues ocasions per l'Orquestra de RTVE. Ha sigut dirigida per mestres com a L.*Maazel, Z.Mehta, P. Steimberg, N. Luisotti i M.A. Gómez Martínez, entre uns altres. Actualment es dedica a la interpretació de tots els gèneres musicals abastant música simfònica, de càmera i solista. Quiteria Muñoz (soprano) naix a València, ciutat on finalitza els seus estudis de piano i cant en el Conservatori Superior Joaquín Rodrigo amb Ana Luisa Chova, Patricia Lloréns i Husan Park. Segueix rebent consells de la soprano Lella Cuberli, el tenor Jaume Aragall i el baríton David Menéndez, entre uns altres.

Forma part de la Accademia italiana del belcanto Rodolfo Celletti. En la seua discografia compta amb un disc solista de la Missa de Juan Bautista Cabanilles, un altre disc del compositor Juan B. Menges, tots dos del segell discogràfic Brilliant Classics gravat en 2012, i un altre de cançons per a veu i piano del compositor Christian Roca. Guanyadora del XVII Concurs Mirna Lacambra i finalista del concurs Els Corts de Barcelona al maig de 2014. Aqueix mateix estiu va cantar en el Festival de música “Della Barre d'*Itria” de Martina Franca (Itàlia), guanyant el premi atorgat pel públic. Ha cantat com a solista de prestigiosos cors i grups de càmera com Amystis cor de cambra, L’Almodí Cor de cambra, Harmonia del Parnàs i Capella de Ministrers. Va formar part del Cor del Centre de *Perfeccionament Plácido Domingo i és reforç del Cor de la Generalitat Valenciana treballant juntament amb l'Orquestra de València o la del Palau de les Arts, entre unes altres. Al novembre de 2015 va debutar en el Teatre Sant Carlo de Nàpols amb la Segona simfonia de *Mahler dirigida pel mestre Fabio *Luisi.

Entrades destacades
Entrades recents
Arxiu
Segueix-nos
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon
LOGO VERSION MAS HORIZONTAL.jpg
  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon
bottom of page