top of page

SETEMBRE ÉS MES DE MATRÍCULES I BONS PROPÒSITS! LES CORALS DE LA CIUTAT ESTAN FENT PROVES D'ADMI

El mes de Setembre és un mes de retrobament i de nous plantejaments de cara al curs que comença. És el moment, com sempre, dels bons propòsits, que, per què no, aquesta vegada es poden fer realitat.


I dins dels bons propòsits sempre està desenvolupar noves habilitats, entre les quals es pot trobar, de fet, s’hauria de trobar, la música! En Contra Vent i Fusta estem convençuts de les virtuts, més que demostrades, de la música en el creixement i desenvolupament de les persones, en qualsevol momento de la vida i a qualsevol edat. I com no, per als més menuts, que están oberts i dispostos a absorvir tota la información que els arriba com esponges, tindre un contacte amb la música és molt posititu, a més de per gaudir-la, per contribuir a un millor desenvolupament d’altres habilitats.


I esmentem tot açò en aquest moment per què setembre és el mes de les matrícules i les proves d’admissió!Una de les organitzacions que están fent ara proves d’admissió o admetent matrícules noves, són les corals. En concret, volem parlar de dues de les que funcionen a València, simplement per què les hem conegut de primera mà, sense voler dir amb açò que altres propostes musicals puguen ser igualment interessants i estarem encantats de parlar d’elles segons les anem coneguent. De fet sabem que a València funcionen més de 100 corals, i totes proveïran als seus membres d'una experiència musical meravellosa.


L’OVI

L’OVI va nàixer en 2004 de la mà de membres de l’Orfeó Valencià, que abans s’anomenava Orfeó Navarro Reverter. Aquests membres de l’Orfeó Valencià, especialistes en educació musical, van volcar tota la seua passió i creativitat pedagógica en el desenvolupament d’aquest projecte. L’OVI és una coral on aprendre a gaudir de la música i on aprendre música en sí mateixa de la mà de gent apassionada.

La trajectòria del cor ha sigut molt bona en aquests 13 anys d’història que ja tenen a l’esquena, Per exemple en 2007, a penes tres anys després de la seua fundació, van participar un Carmina Burana junt a l’Orfeó Valencià. Destacar també la gravació del seu primer Llibre-CD Cantavicorum Iubilo publicat per Bromera en 2012 o la gira de concerts que realitzaren per tota Alemanya amb motiu del seu X Aniversari en 2015.

Actualment hi ha quatre corals dins de l’OVI en les que els nens i nenes están distribuïts per edats.

  • Ballarina per a edats de 4 i 5 anys

  • Barcavella per a 6, 7 i 8 anys

  • Gatapata per a 9, 10 i 11

  • Coral Corremón, de 12 a 17

Si voleu saber més dades o cóm contactar, només heu de visitar la web:

http://www.orfeovalencia.org/conocenos/el-orfeo-valencia-infantil-ovi/?lang=es


L’altra coral de la que volíem parlar avui és “Pequeños Cantores de Valencia”, una de les més antigues de la ciutat, que en 2013 va celebrar el seu 50 Aniversari. La coral, que va ser fundada en 1963 per Jesús Ribera Faig, actualmente aglutina a més de 300 cantants.

El currículum d’aquesta coral és brillant, igual com ho són la gran quantitat de músics que han eixit d’entre les seues files. Directors com Josep Lluis Valldecabres (Orfeó Valencià), o Carmina Moreno (actual directora de la formació) i també grans cantants com Isabel Monar, Erika Escribà (a la que vam retratar fa unes setmanes al festival de Peníscola) o Isabel Rey, van començar a “enganxar-se” a la música als Petits Cantors.

Aquesta coral també està formada per diverses agrupacions on els cantants están distribuïts per edats:

Albada: xiquets i xiquetes de 5 a 7 anys

Bardissa: xiquets i xiquetes de 8 i 9 anys

Minicantors: cantants de 9 i 10 anys

Petits Cantors: cantants de 12 a 18 anys

Actualment tenen obert el telèfon de les proves d’admissió. Només cal trucar al 634757235


Si vols fomentar l'afició a la música entre els joves de la casa, no deixes passar aquestes oportunitats!

Entrades destacades
Entrades recents
Arxiu
Segueix-nos
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon
LOGO VERSION MAS HORIZONTAL.jpg
  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon
bottom of page