top of page

FESTIVAL DE JAZZ A PENÍSCOLA

La Comunitat Valenciana continúa poblada de festivals de música de dalt a baix aquest estiu.

Aquest cap de setmana llarg és el torn del Festival de Jazz de Peníscola, que celebra la seua XIV Edició.

El Festival es celebra del 20 al 24 de Juliol i consta de cinc concerts que es celebraran en el Palau de Congressos i en la Plaça de Santa Maria. Al Palau de Congressos l'entrada costa 15€ mentre que a la Plaça són gratuïts.

De manera complementària, el palau acollirà l'exposició "Danzas" de Marta Ribes, que a més a més d'expossar les seues obres realitzarà una pintura en directe durant una de les actuacions del festival.

A continuació repasem la programació:

Hui Dijous 20 a les 23h:

TRIO BRON

BRON és un trio que es llança a explorar noves rutes del jazz, amb un estil d’arrel monkiana i una dinàmica molt rítmica. En la línia argumental de bandes com The Bad Plus, e.s.t., Gogo Penguin i músics com Aaron Parks, Vijay Iyer, Sam Barsh o Nils Frahm.

El trio està format per Vicent Colonques al piano, Matthew Baker al contrabaix i Tico Porcar a la bateria.

El concert és a l'umbracle del Palau i l'entrada és lliure.

Divendres 21 a les 23h

XIMO TÉBAR BAND

Primera visita del guitarrista Ximo Tébar, un dels nostres músics de jazz més internacionals, al festival de Peníscola. Amb motiu del 25 aniversari del seu disc Son Mediterráneo, que va iniciar un nou camí en la fusió entre jazz, flamenc i músiques mediterrànies, Ximo Tébar ha editat un nou CD: Soleo. The New Son Mediterráneo Celebrating 25th (Warner), que presenta ara. Aquest treball és el número 17 en la seua discografia, i és fidel a l’estil comunicatiu i fresc que ha caracteritzat la seua música.

La banda está formada per Ximo Tébar a la guitarra, Luis Guerra al piano, Darryl Hall al baix, Nathaniel Townsley a la bateria, Fernando Garcia a la percussió, i Will Martz als teclats i veus.

El concert és al Palau de Congressos i costa 15 €.

Dissabte 22h a les 23h

SEDAJAZZ BIG BAND

Jesus Santandreu: Compendium

Creada en 1991, les seues més de 600 actuacions en auditoris i festivals internacionals i els seus cinc treballs discogràfics avalen la seua impecable trajectòria. Sedajazz és un col·lectiu de músics que durant tots aquests anys ha organitzat més d’una trentena de seminaris internacionals de jazz, ha editat més de 55 discos amb el seu propi segell, ha organitzat nombrosos festivals de jazz, ha oferit milers de concerts amb els seus diferents projectes i manté una gran escola amb més de 250 alumnes.

La banda está formada per Jesús Santandreu a la direcció, Perico Sambeat i Àlex León al saxo alt, Vicente Macián, Joan Benavent al saxo tenor, Francisco A. Blanco Latino al sax baríton, Voro Garcia, Raúl Garcia, Fede Crespo i Pepe Zaragoza a la trompeta, Carlos Martín, Toni Belenguer, Vicente Pérez i Paco Soler al trombó, Alberto Palau al piano, Iván Cebrián a la guitarra, Felip Santandreu a la bateria i Carlos Llidó a la percussió.

El concert és al Palau de Congressos i l'entrada costa 15€.

Diumenge 23 a les 23h

TONI BELENGUER I BORO GARCIA

Reality Shaw

Woody Shaw va ser un dels últims trompetistes llegendaris de la història del jazz, que va col·laborar amb grans solistes del passat però va oferir nous camins al jazz dels anys vuitanta, en una època plena de cruïlles per a aquesta música. Voro García i Toni Belenguer, dos dels millors músics valencians, han seleccionat algunes de les seues principals composicions evocant el cèlebre quintet de Shaw amb el trombonista Steve Turre, un grup el llegat del qual és més reconegut cada dia.

A aquest espectacle actúen Boro Garcia a la trompeta, Toni Belenguer al trombó, Albert Palau al piano, Martin Leiton al contrabaix i Ramon Prats a la bateria.

El concert és a la Plaça de Santa Maria i l'entrada és lliure.

Dilluns 24 a les 23h

SEMILLA NEGRA

El ritme ve d’Àfrica, és el continent d’on deriven molts dels ritmes que s’utilitzen en la música anomenada moderna. Des d’Àfrica, amb els esclaus, els ritmes arriben a Llatinoamèrica, el Carib o els Estats Units. Així naixen noves formes que, juntament amb les harmonies i músiques autòctones de cada país, ens retornen quelcom nou i alhora carregat d’un sentit ancestral. SEMILLA NEGRA busseja en les cançons tradicionals de diferents països, ens acosta fins al filin cubà amb boleros plens de sentiment, el tango argentí, el corrido mexicà, la samba i la bossa nova i les barreja amb harmonies properes al jazz i també al flamenc on els seus integrants desenvolupen tota la seua capacitat per a la improvisació. Cançons fetes per a somiar, en la veu de Cristina Blasco.

Aquest grup està format per Cristina Blasco a la veu, Jaume Pedros a la guitarra, Oscar Cuchillo al contrabaix, Paco Bernal a la percussió, Andrés Belmonte a la flauta i el piano, i Juanjo Garcerà a la bateria.

El concert és a la Plaça de Santa Maria i l'entrada és lliure

Entrades destacades
Entrades recents
Arxiu
Segueix-nos
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon
LOGO VERSION MAS HORIZONTAL.jpg
  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon
bottom of page