top of page

ESFORÇ TITÀNIC TÈCNIC I HUMÀ DEL PALAU DE LES ARTS PER OBRIR LES SEUES PORTES A TOTS ELS VALENCIANS

Acudírem el dissabte al Palau de Les Arts plens d'expectació, amb la curiositat que desperta la promesa de que vas a descobrir coses que no havies vist mai abans: veuràs les entranyes del Palau! Descobriràs com es canvien els decorats! Els trucs escènics! I un altre bon grapat de sorpreses, eixa era la promesa de la programació de La Nit de Les Arts.

I no era mentida. Perquè tant divendres com dissabte assistirem a una autèntica batalla, sí, a una batalla entre estímuls que captivaven els nostres sentits: l'espectacle, la decoració, la música i els artistes.

Teníem, per un costat, que l'Orquestra de la Comunitat Valenciana, dirigida per Sergio Alapont, actuava a l'espai Los Toros, situat a l'onzena planta del Palau de Les Arts, espai que participarà a partir d'ara en la programació del Palau dedicada a la música de càmera. Un concert gratuït de lliure accés en un espai molt agradable i que l'orquestra va resoldre amb la seua excel·lència habitual.

Per altre costat, allà les 22'20h de la nit totes les actuacions que estaven tenint lloc dins del Palau es detenien, i l'atenció es concentrava a la Plaça Martín i Soler.

Ací estava preparat un camió, el camió de Les Arts Volant, un camió que constitueix un autèntic escenari operístic de quatre rodes i que recorrerà la Província de València per acostar l'espectacle de l'òpera a tots els públics. L'Òpera triada per realitzar les representacions és Bastià i Bastiana, una peça que Mozart compongué quan a penes tenia 11 anys. Una òpera divertida i fresca de la qual va gaudir molt tant el públic expert com el profà i que sens dubte compleix el seu objectiu de fer arribar aquests espectacles a un públic que va molt més enllà del que habitualment plena els auditoris.

Finalment, pot ser el que més curiositat havia despertat, un espectacle ideat per Allex Aguilera que es presenta amb l'atractiu fonamental que tot ocorre al backstage de la Sala Principal del Palau. Mentre s'escolta i es gaudeix de les actuacions del Cor de la Generalitat i dels cantants del Centre Plácido Domingo, es descobreix el funcionament de les plataformes que s'utilitzen per canviar decorats durant les òperes, els dispositius que permeten, per exemple, que apareguen personatges "volant" i tot l'engranatge técnic i humà que fa possible que un espectacle com un òpera ens fascine. I reialment, per a qui no l'ha vist mai, no hi ha dubte que és molt sorprenent la grandària i el funcionament de tots els elements que es menegen coordinats per tal que el show puga produir-se.

LA NIT DE L'ART - LA NIT DE LES ARTS

Però tot aquest desplegament d'estímuls es queda menut comparat al què realment constitueix el plat fort de tots aquests espectacles: LA MÚSICA. Res de tot el que es va preparar hauria valgut la pena sense eixe gran conjunt de músics i cantants del Centre Plácido Domingo, de l'Orquestra de la Comunitat Valenciana i del Cor de la Generalitat Valenciana, que es pujaren a tots eixos escenaris tan diversos per fer-nos emocionar amb totes aquelles meravelloses històries. Perquè al cap i a la fi, el que et posa la pell de gallina no és un teló que cau ni una plataforma que es meneja. El que et fa tremolar d'emoció és el cant, la música, la història i per suposat l'artista capaç de transmetre totes eixes històries. Perquè el que vàrem poder gaudir aquest cap de setmana és un art amb majúscules, un art que abraça a moltes disciplines artístiques diferents i que per fi es posa a l'abast de tot el públic. Perquè és imprescindible crear i reforçar el vincle amb la societat i que l'ópera i el Palau de Les Arts comencen a formar part de l'imaginari col·lectiu de la població de València.

La nit de l'art oberta a tots i totes. Espectacles i nous descobriments però sobretot música, molta música que ens omplí d'emoció i que gràcies als artistes que participaren a tots els espectacles, no va deixar ningú indiferent.

Aquesta galeria d'imatges és l'aperitiu del vídeo resum que estem preparant amb imatges de tot el que va ocórrer a aquestes Nits de Les Arts.

Entrades destacades
Entrades recents
Arxiu
Segueix-nos
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon
LOGO VERSION MAS HORIZONTAL.jpg
  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon
bottom of page