top of page

TARQUIM PRESENTA AL PALAU DE LA MÚSICA LA SEUA FUSIÓ DE MÚSICA TRADICIONAL VALENCIANA AMB EL JAZZ

Divendres, 14 de juliol. 22.00 hores. Sala Rodrigo.

La formació Tarquim es presenta demà divendres al Palau de la Música de València, per a interpretar dins del XXI Festival de jazz, un concert molt especial de fusió de la música tradicional valenciana amb el jazz. Intepretaran “Mar Endins”, un repertori propi de temes molt el·laborats, en els quals la música valenciana és una influència bàsica, a més del jazz i les músiques modernes. D’esta manera, el grup dóna un pas endavant en l'enfocament que fins ara ha tingut la música tradicional valenciana, sempre des d'un punt de vista jazzístic. De fet, tots els presents podran disfrutar en el concert de la improvisació i l'espontaneïtat com a part essencial del projecte.

Es podrà escoltar “el Bolero de Castelló”, “La Muixeranga d'Algemesí” o una “Albà de l'Horta”, uns “Cants de Batre” i una “Cançó de Bressol” de nova creació. Estos temes, no obstant això, prenen una altra dimensió gràcies als arrenjaments i a la seua formació. Tarquim està format per una generació de jóvens de l'escena jazzística i tradicional valenciana i barcelonense. El disc "Mar Endins" ha comptat, a més, amb les col·laboracions d'Efrén López, un dels músics més rellevants en la música mediterrània, els versos de Lluís Benlloch i dels cantaors Pep Gimeno "Botifarra" de Xàtiva, Josep Aparicio "Apa" de Godella i la cantaora de Real de Montroi Josepa Blasco, que assenten encara més el projecte amb les seues veus.

Tarquim són:

Aleix Bou: Bateria Pablo Gómez: Percussions Vic Moliner: Contrabaix Xavi Torres: Piano Marc López: Guitarra Flamenca Pablo Martínez: Trombó Bruno Calvo: Trompeta Pau Vidal: Saxo Tenor i Flauta Travessera Featuring: Josep Aparicio “Apa” i Josepa Blasco: Cantaors Tóbal Rentero: Oud, Bandúrria

El festival acabarà el próxim dissabte dia 15 amb el concert del gran saxofonista Archie Shepp amb el seu Quartet, una de les grans icones del jazz dels anys seixanta.

Abans d'aquest concert de cloenda, també queda l'activitat Jam For Kids d'aquesta nit al Perelló, al passeig de les Goles.

Aquesta activitat consisteix en un concert de bandes sorgides del col·lectiu Sedajazz formades per músics realment joves: Kids Band, Happy Band (Musics de 7 a 12 anys) i Young Band (Músics de 12 a 15 anys).

.Amb l’objectiu de compartir aquesta experiència pedagògica perquè puga servir d’inspiració a altres xiquets,i a pares i educadors, les bandes infantils de Sedajazz visiten habitualment distintes institucions educatives així com Festivals Infantils en què actuen amb el propòsit de fomentar la passió per la música, com a mitjà per a la solidaritat, l’amor i el respecte entre les persones.

Així doncs el XXI Festival de Jazz està arribant a la seua fi, i ens propossa grans plans que no es poden deixar escapar.

Entrades destacades
Entrades recents
Arxiu
Segueix-nos
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon
LOGO VERSION MAS HORIZONTAL.jpg
  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon
bottom of page