top of page

UN VIATGE A ISLÀNDIA

Penúltim concert del festival Ensems al Palau de la Música, al que ens acostem sempre amb la curiositat que sempre desperten les propostes que ens prepara aquest festival, curiositat augmentada en saber que el programa ens té preparada la visita d'un grup Islandés de reconegut prestigi: Nordic Affect.

El grup es va formar en 2005 i la seua brillant trajectòria els va portar a ser nominats en 2013 al Nordic Council Music Prize. També va ser anomenat Intèrpret de l'any als Iceland Music Awards al 2014.

La curiositat ens va portar al concert amb el nostre equip de càmeres per tal d'immortalitzar-lo i poder-vos-ho oferir a vosaltres, els nostres seguidors al canal de youtube de Contra Vent i Fusta, que comença a tindre vídeos interessants que descobrir.

Ací vos deixem la peça Clockworking, que dona nom al seu àlbum Clockworking publicat a 2015. Aquest àlbum està format tot per peces de compositors islandesos i ha rebut diversos reconeixements. A més a més va ser anomenat "lbum of the week a Q2 Music i Second Version. La cançò que vos presentem, Clockworking, va ser elegida per a la serie Songs we love de NPR Radio i va aparéixer en diverses llistes dedicades als millors temes de l'any, com per exemple la llista de Steve Smith per a Night after Night o la de Peter Margasak per a Chicago Reader.

Nordic Affect es caracteritza per estar format per cinc músiques especialitzades en instruments d'época però decidides a interpretar i aventurar-se a les propostes més avantguardistes de música electrònica. D'aquesta manera, han pogut portar els seus programes a un públic molt ample que abarca des de la música clàssica al rock. De la mateixa manera, és molt habitual que els seus programes incloguen la interpretació de noves obres en el mateix conetxt que altres obres dels segles XVII i XVIII. Les membres d'aquest grup estàn molt fermament convençudes que la connexió entre diferents àrees de treball és el que provoca l'avanç i el progrés. És per això que sempre han establert relacions de col·laboració amb productors, artistes visuals i compositors.

El treball del grup també té el vessant educatiu i reivindicatiu. En el vessant educatiu, Nordic Affect organitza una serie de concerts a Reyljavik que ha servit de plataforma per donar a conéixer a molts joves compositors. Per altre costat, el grup treballa intensament per augmentar el coeixement general sobre el paper de la dona a la història de la música. Completen la seua activitat formativa participant al Iceland Music Information Centre's per a joves compositors.

En tots els seus discos, començant pel primer que es va publicar al 2007, Nordic Affect han inclós tant música antiga recentment descoberta com les composicions més recents i moltes obres escrites especificament per a aquest ensemble.

Els seus discos es poden trobar a segells com Deutsche Grammophon, Bad Taste Records, Musmap, i Brilliant Classics.

Els integrants del grup són Halla Steinunn Stefánsdóttir, violin; Georgia Browne traverso; Gudrún Hrund Hardardóttir viola; Hanna Loftsdóttir, cello; Gudrún Óskarsdóttir harpsichord

Entrades destacades
Entrades recents
Arxiu
Segueix-nos
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon
LOGO VERSION MAS HORIZONTAL.jpg
  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon
bottom of page