EL VIOLONCEL·LISTA VALENCIÀ DAMIÁN MARTÍNEZ INTERPRETA A TXAIKOVSKI EN L'ÚLTIM CONCERT D'ABONAMENT DE L'ORQUESTRA DE VALÈNCIA

June 9, 2017

Damián Martínez actuarà sota la direcció del maestro polonès Kaspszyk que debuta al Palau.

 

L'Orquestra de València tanca el seu abonament de Primavera amb la presència del violoncel·lista Damián Martínez com a solista convidat. Es tracta d'un dels grans músics valencians de l'actualitat, que està desenvolupant una intensa trajectòria artística internacional.

 

 

Sota la direcció del maestro polonès Jacek Kaspszyk, que debuta al Palau de la Música i amb la formació simfònica valenciana, interpretarà les "Variacions sobre un tema rococó" de Piotr Ilich Txaikovski, una obra que reunix la característica melodia del compositor rus, amb la destresa i virtuosisme del concertista. El públic també podrà escoltar "L'ocell de foc" d'Igor Stravinski i "La Valse" de Maurice Ravel.


            Damián Martínez va destacar molt jove per recomanació de Rostropovich i com a solista ha actuat amb els maestros Penderecki, Foster, Pedro Halffter i Ros Marbà, entre altres. També destaquen els seus concerts amb Christian Zacharias, Quartet Brodsky, Natalia Gutman i Mischa Maisky. Ha sigut primer violoncel de l'Orquesta de la Radio Televisión Española i de la Orquesta Sinfónica de Barcelona. Toca un violoncel construït per David Tecchler a Roma c.1730 i un Jean Baptiste Vuillaume construït a París en 1863.

 

Per la seua banda, Kaspszyk és director musical i artístic de la Filharmònica de Varsòvia. Des del seu èxit en el Concurs de Direcció d'Orquestra Karajan a Berlín ha dirigit les filharmòniques de Berlín, Oslo, Estocolm, Rotterdam i Txeca, orquestres de les ràdios de Baviera i Berlín i orquestres de París. Col·labora habitualment amb la pianista Martha Argerich.

 

Compartir en Facebook
Compartir en Twitter
Please reload

Entrades destacades

PLACER ESTÉTICO Y MUSICAL EN UNA NOCHE INOLVIDABLE

January 31, 2020

1/10
Please reload

Entrades recents

November 26, 2019

Please reload

Arxiu
Please reload

Segueix-nos
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon