top of page

JOVES PROMESES DEL VIOLÍ AL "DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS"

Aquesta setmana s'està celebrant el Dia Internacional dels Museus, que va ser ahir dijous, i són moltes i variades les activitats organitzades pels musues de València per tal de celebrar aquest esdeveniment.

El lema d'aquest any de la celebració ha sigut "Museus i històries controvertides". Els museus valencians s'han centrat en interpretar aquest lema entenent als Museus com un refugi de la cultura i la informació. I com no, de la música.

Alumnes de Victoria Lorente, que oferiren un concert de violí i piano al saló de Ball. Alguns dels concertistes no estan a la foto perque haguéren d'abandonar la sala després del concert per atendre els seus compromisos educatius.

La música va ser, un any més, i ja van XVII, la manera en que el Museu Nacional de Ceràmica va celebrar el Dia dels Museus mitjançant el seu esdeveniment "El Palau en Concert" organitzat pel Museu Nacional de Ceràmica i Arts Suntuàries González Martí, l'Associació d'amics del Museu Nacional de Ceràmica i el Conservatori Professional de Música de València.

Més enllà d'organitzar un concert, el que s'organitza és un dia complet de música a les diferents estances del museu. Grups de cambra de diferents modalitats formats per alumnes del COnservatori Professional de Música de València, instrumentals actuaren al llarg de tot el dia, des de les 10'30h fins a les 20h: Grup de Trompes, Grup de Percusió, Grup de Metalls, Departament de Cant, Departament de Tecla i Departament de Corda.

Aquests últims són els que nosaltres tinguérem el privilegi de poder escoltar íntegrament. Cinc alumnes de Victoria Lorente, de diferents edats i nivells, van oferir un gran concert en el marc incomparable del Saló de Ball del Museu. Tots els alumnes van estar acompanyats al piano per Anton Gil Vodermayer.

Vam acudir per disfrutar el concert i per realtzar una gravació en vídeo de la que podreu gaudir próximament. Aquestes fotos van ser preses mentre realitzàvem la gravació.

Actuaren Anna Sanchis Llorens, Carla Saurí Lerma, Yuna Ferrer Miyamatsu, Javier Burgos Piquer i Nacho Navarro Harsulescu. A Anna Sanchis i a Nacho Navarro ja els coneixiem perquè recentment han estat guanyadors de diferents concursos de Joves Intèrprets i ja havíem parlat d'ells.

Per a nosaltres va ser un plaer escoltar-los, sempre impressiona el gran nivell que assoleixen les noves generacions i que prompte ho fan. I per a ells i elles segur va ser una experiència bonica i positiva que contribuirà a controlar nervis, millorar la concentració i gauidr de totes les exposicions al públic.

Anna, Carla, Yuna, Javier i Nacho, ehorabona1 I a Victoria i Anton per haver-los transmés la seua passió per la música i per un instrument tan fascinant com el violí.

Entrades destacades
Entrades recents
Arxiu
Segueix-nos
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon
LOGO VERSION MAS HORIZONTAL.jpg
  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon
bottom of page