top of page

COSÌ FAN TUTTE (E TUTTI) A ESCENA

Aquesta setmana es pot gaudir de l'ópera Così fan tutte gràcies als i les estudiants del Màster d'interpretació operística i els i les alumnes del Grau Superior de Cant del Conservatori Superior de Música de València.

El Màster està organitzat pel Conservatori Superior de Música de València (CSMV) amb l'Institut Superior d'Ensenyances Artístiques de la Comunitat Valenciana (ISEACV).

Aquest Màster va dirigit a cantants solistes d'Ópera i durant els nou mesos de duració del mateix els i les participants es perfeccionen en Cant, Repertori, Concertació, Història, Literatura, Entrenament actoral i Escena i altres tècniques complementàries però imprescindibles per poder dur projectes artístics endavant com són Tècniques de promoció i Legislació Laboral.

Un ingredient imprescindible del Màster i del Grau Superior de Cant és proporcionar als i les estudiants l'experiència directa d'allò que estàn preparant, que no és altra cosa que cantar Ópera. Per això, tots els coneixements estudiats s'apliquen a la preparació de dos muntatges operístics que s'ofereixen al públic al llarg del curs. I un d'aquests muntatges és Così fan tutte, del que vam tindre oportunitat de gaudir ahir de vesprada.

La primera representació va ser dilluns passat, la segona ahir dimecres 17 i l'última serà demà divendres 19.

Sempre és molt interessant i meritori quan la col·laboració de diferents institucions acadèmiques fa possible que projectes com aquest isquen en davant i que els alumnes tinguen oportunitat de viure experiències tan enriquidores.

Ahir ens trobàrem a l'escenari, per un costat els alumnes del Màster d'Interpretació Operística. i els i les alumnes de Grau Superior de Cant. Però, a més a més, també estàven els alumnes del taller superior de disseny i Arts Escèniques de l'Escola d'Art i Superior de Disseny de València, que s'havien encarregat de dissenyar i confeccionar l'escenografia, l'atrezzo i la construcció. Afegim els alumnes d'Indumentària Escènica de la EASD, que s'encarregaren del disseny i confecció del vestuari i complements. Continuem amb més alumnes de la EASD, en aquest cas les alumnes de Projectes de Comunicació Global, dedicats a tot els temes vinculats al disseny gràfic. I més encara, perque de la Perruqueria i Maquillatge s'han encarregat els estudiants d'Imatge Personal del IES Salvador Gadea d'Aldaia. Completem el conjunt d'estudiants participants amb els de Videocreació de la EASD, que s'encarregaren de la gravació i realització de l'esdeveniment.

La col·laboració de totes aquestes institucions acadèmiques i de tots els i les alumnes participants ha fet possible oferir al públic tres representacions d'una Ópera com Così fan tutte, de la que tot el públic va poder gaudir des del principi al final, aconseguint que les tres hores de durada paregueren curtes.

Des del nostre punt de vista, animem a totes les institucions educatives i formatives a unir-se i crear aquests tipus d'experiències tan imprescindibles en la formació de les i els estudiants.

El repartiment de l'obra ahir va ser el següent:

Fiordiligi: Gemma Soler

Dorabella: Amparo Zafra

Despina: Victoria Pérez

Ferrando: Alberto Ballesta

Guglielmo: Edgar Abramian

Don Alfonso: Eduardo Escartí

En la funció del pròxim divendres 19 participen:

Fiordiligi: Gemma Soler

Dorabella: Kristina Dovidatis

Despina: Marta Campoy

Ferrando: Alberto Ballesta

Guglielmo: Alberto Martínez

Don Alfonso: Enric Alcàsser

El dilluns passat, Cora Sànchez estigué en el paper de Fiordiligi,Kristina Dovidatis va ser Dorabella, Despina era Olha Viytiv, Ferrando seguí sent Alberto Ballesta, Guglielmo fou Alexander Sheypak, i Don Alfonso Enric Alcàsser.

L'Orquestra del Taller d'Ópera va estar dirigida per Ramón Martínez i el Cor del Taller d'Ópera per Franscesc Gamón.

La Regidoria va cóorer a càrrec de Olga Utiel, el disseny d'il·luminació va ser obra de Ximo Rojo i la producció Executiva va ser de Toni Pastor.

Finalment, el professorat que han participat en la Coordinació són:

Coordinació del talller d'òpera: Gloria Fabuel i Manuela Muñoz

Coordinació del Grau: Gloria Fabuel

Coordinació del Màster: Manuela Muñoz

Professors de Cant del grau: Gloria Fabuel, Carlos López, Manuela Muñoz, Amparo Quevedo, Ofelia Sala, Charo Val´´es,

Professores del cant del Màster: Gloria Fabuel i Ofelia Sala

Professors de Repertori: Laïla Barnat, Carles Budó, Fransces Gamón, Lorenzo Petri, Diego Sánchez i Elizabete Sirante

Enhorabona a totes i tots, que haveu participat d'una o altra manera en alçar el teló!

Entrades destacades
Entrades recents
Arxiu
Segueix-nos
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon
LOGO VERSION MAS HORIZONTAL.jpg
  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon
bottom of page