top of page

L'ORQUESTRA MARTÍN I SOLER, LA UNIÓ SANTA CECILIA D'ONDA, MIKHAIL SPIVAK, ESTÍBALIZ RUIZ, I

El passat diumenge 14 de Maig l'Auditori de Castelló va acollir un concert especial en el que vàries agrupacions es van unir per oferir al públic la possibilitat de gaudir de molt bona música un diumenge pel matí.

Per un costat estava l'Orquestra Martín i Soler de València, orquestra de la que parlàrem en una notícia recent, projecte que la seua directora Carmen Mas i els seus col·laboradors impulsen més a més per consolidar-la i donar-la a conéixer. Concerts com aquest, sens dubte, contribueixen a aconseguir consolidar a l'orquestra i connectar-la amb el públic.

Amb l'Orquestra Martín i Soler col·laborava la Unió Musical Santa Cecília d'Onda, també dirigida per Carmen Mas, i la Coral de la Pedanía de Castellar-Oliveral.

L'elenc de músics estava completat per dos solistes d'excepció: el violinista Mikhail Spivak, i la mezzosoprano Estíbaliz Ruiz Doñate.

El programa del concert va estar integrat per tres grans blocs. En la primera part, l'Orquestra Martín i Soler junt amb la Unió Santa Cecília de Onda, amb Mikhail Spivak de violí solista van interpretar el Concert per a violí en Re Major op.77 de Johannes Brahms.

La segona part començà amb les orquestres actuant en solitari interpretant St. Paul's Suite de Gustav Holts (op- 29 nº2).

Per acabar, amb la participació d'Estíbaliz Ruiz i la Coral de la Pedanía de Castellar-Oliveral, s'interpretà la Suite nº1 de Geroges Bizet.

Ací algunes imatges d'aquest gran matí de música.

Mikhail Spivak

Mikhail Spivak va nàixer a Moscú. Es va diplomar a l'Académia Gnessin de Moscú, on va realitzar estudis de posgrau amb el professor M. Roussin. En 1991 va obtindre el tercer premi en el Concurs Internacional de violí Rameau a França, i va rebre el diploma P. Sarasate (Pamplona) en 1995. Entre 1992 y 1994 va ser concertí de l'Orquestra “Rusia Joven”, i en dessembre de 1994 fou convidat a l'Orquestra de Cámbra de Los Virtuosos de Moscú dirigida per V. Spivakov. En 1996 i 1997 es va perfeccionar al Conservatori de Brusel·le amb el professor

I. Oistrach. En l'actualitat Mikhail Spivak és Ajuda de Solista de l'Orquestra de la Comunitat Valenciana.

Estíbaliz Ruiz

Nascuda a Castelló, inicia els seus estudis de música i violí als 9 anys en el Conservatori Professional de la seua ciutat, La Vall d’*Uixó i posteriorment es dedica al cant líric finalitzant els seus estudis en el Conservatori Superior de Música de València “Joaquín Rodrigo" amb Consol Rico i Husan Park, obtenint el millor expedient de la seua promoció. Durant la temporada 2010-2011 forma part com a alumna activa del curs de perfeccionament Plácido Domingo (Palau de les Arts de València). En 2012 rep una beca de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo per a participar en les Classes Magistrals impartides per Roberto Scandiuzzi. I en el 2014 va ser becada per l'Asociació d'Amics de l'Ópera de Madrid participant en el Cicle de Jóves Promeses que organitza aquesta associació. Ha realitzat Cursos de Perfeccionament Vocal amb Josefina Arregui, Robert Expert i Roberto Scandiuzzi. I va rebre a Masterclasses impartides per Klaus Salmann i Roger Vignoles, amb qui treballa el repertori de lied i chanson francesa. Actualment perfecciona el seu tècnica sota la supervisió del tenor Antonio Lemmo. Ha cantat sota la batuta de directors de la talla de Crist́óbal Soler, Juan Luis Martínez, Enrique García Asensio, Miguel Ángel Gómez Martínez, Yaron Traub, Louis Salemno i Plácido Domingo, entre altres, en reconeguts escenaris espanyols com el Palau de la Música de València, Palau de les Arts de València, Teatre Principal de Castellón, Teatre Romano de Sagunt (Festival Sagunt a escena), Teatre Fortuny de Reus, Teatre Metropol de Tarragona i Auditori Manuel de Falla de Granada. Ha debutat els rols de Cherubino (Les Noces de Fígaro) i Zerlina (Don Giovanni) de W.A.Mozart ; Tisbe (La Cenerentola) de G. Rossini; Urraca (Babel 46) de W. Montsalvatge; i diverses antologías i sarsueles per tota Espannya amb diferents companyies. Dins del repertori de l'oratori ha interpretat “Missa Brevis en La Major” de J.Haydn, “Missa de la Coronació” i “Requiem” de W.A. Mozart, “Petite *Messe Solennelle” de G. Rossini, “Gloria” de A. Vivaldi i “Et Deum” de Bruckner. En el seua discografía se troba “La música en les festes cortesanes de Carlos II i Felipe IV” i l'obra integral del compositor valencià J.B.Cabanilles cantant les parts solistes en el CD “La Glòria Musical del Barroc”. Entre els seus próxims compromisos destaquen l'estrena absoluta i gravació en DVD del ballet “Passionera” del compositor valencià Vicent *Garcés.

Entrades destacades
Entrades recents
Arxiu
Segueix-nos
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon
LOGO VERSION MAS HORIZONTAL.jpg
  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon
bottom of page