top of page

"EMPREMPTES" A SUECA , PRENENT EL POLS A LA MÚSICA MÉS CONTEMPORÀNEA

La Mostra Sonora de Sueca arranca aquesta vesprada de dimecres la seua 13ª Edició sota el títol d'Empremptes.

D'acord amb el director artístic de la Mostra, Voro Garcia, "Empremptes" fa referència als efectes que van tenint petites accions realitzades des de diferents punts i persones per tal d'aconseguir un objectiu. Auqesta reflexió s'enquadra sobre tot en el marc de la normalització del repertori de música contemporànea que ofereix el fstival, ja que és un repertori que ha estat sempre desconegut per al públic, qualificat com estrany, i que ni tan sols molts músics estàven familiaritzats amb ell ja que no s'estudiava als Conservatoris. I gràcies a la realització de festivals i concerts com la Mostra Sonora de Sueca, progressivament s'està aconseguint que s'integre com un estil més.

Precissament aquesta edició de la Mostra Sonora vol incidir especialment en el desconeixement de la música contemporànea per part dels músics i en la tasca que estan realitzant alguns Conservatoris per tal de contrarrestar aquesta absència. Per això, dins dels grups que actúen al festival ens trobem amb Zóne Experimental, vingut des de Hochschule für Musik Basel a Suïssa, i de la Comunitat Valenciana amb la Banda Sinfónica del CSMC i Antara Grup, del CSMV.

La vessant pedagògica del festival es completa amb les classes magistrals que impartiran els dos directors convidats, Yan Maresz i Gabriel Erkoreka, al CSMV. Zóne Experimental també oferirà workshops sobre tècniques extenses de trombó, veu, corda i direcció que també seran al CSMV.

En quant als concerts, estan distribuïts des de hui dimecres 10 fins al diumenge 14 i es realitzen a l'Espai Joan Fuster o al Centre Bernat i Baldoví.

Cal destacar, per exemple, que al concert de la Banda del CSMC que serà el diumenge a les 12h, es farà l'estrena de l'obra encarregada pel propi festival Mostra Sonora de Sueca al compositor Jose Luis Escrivà.

També resaltar que Antara Grup, del CSMV, dins del seu repertori "Sons de la meditarrènia", ha organitzat el programa del concert al voltant d'obres del compositor Yan Maresz, que estarà present al festival.

A la mostra també participen Luis Tabuenca, de Burgos, amb un espectacle de percusió, United Instruments of Lucilin, de Luxemburg, amb un programa bassat en música electrònica, Proyecto Ocnos, de Sevilla, que interpretaran obres de G. Erkoreka, G. Kurtag, O. Neuwirth, N. Núñez, R. Saunders, G. Scelsi i, I. Xenakis, Ensemble Kuraia, amb obres de M. De Manziarly, G. Erkoreka, J. Fernández Guerra, Z. F. Gerenabarrena, M. E. Lucy Yan Maresz, i Ricardo Descalzo que presenta un projecte de música experimental bassat en un piano imaginari.

La programació de concerts es completa amb el grup valencià B3 Brouwer Trio, que aquest any està celebrant el seu 15 Aniversari i oferirà un concert el diumenge a les 20h per tancar el festival.

L'entrada és lliure per a tots els espectacles.

Ací podeu trobar la programació completa del festival

Entrades destacades
Entrades recents
Arxiu
Segueix-nos
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon
LOGO VERSION MAS HORIZONTAL.jpg
  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon
bottom of page