top of page

DE MENYS A MÉS PER ACABAR AMB EL PÚBLIC EN PEUS. JACOBO CHRISTENSEN I CARLOS APELLÀNIZ AL PALAU.

El joveníssim violinista Jacobo Christensen, acompanyat per Carlos Apellàniz, va tornar a entusiasmar al seu públic ahir de vesprada a la Sala Rodrigo del Palau de la Música. En un concert amb un repertori prou modern, amb tot obres dels segles XIX i XX, Jacobo acabà amb tota la sala en peu i va haver d'oferir dos bisos a una audiència que de segur hauria continuat escoltant-lo.

En la primera part del concert interpretaren la Suite in Old Style, d'Alfred Schnittke , dos Nocturnos de Chopin, el op. 27 en do # menor nº1 i el B.49 en do# menor i acabaren amb l'obra Variacions sobre un tema original de Henryk Wiensiawski.

A la segona part ens oferiren la Sonata per a violí solista nº2 op. 27, d'Eugène Ysaÿe, Estrellita, de Manuel Ponce i Le Grand Tango, de Astor Piazzola.

En paraules de Jacobo, els dos músisc van dissenyar el repertori del concert "tractant que fora molt variat i de fet de la primera obra a la última es cobri un rang dinàmic molt gran, almenys en quant a l'estil per què les époques és veritat que tots els compositors són prou moderns".

Continuava afegint que havíen tractat "d'oferir un concert que vaja de menys a més en quant a l'energia, però tot amb obres molt boniques, molt seleccionades per tal que resultara un repertori harmoniós en el seu conjunt".

Per la reacció del públic al final del concert queda clar que l'efecte d'augmentar l'energia de manera progressiva es va aconseguir perfectament.

Jacobo Christensen

Als seus 17 anys, Jacobo és un violinista que ja té una llarga trajectòria.

Començà a tocar el violí als tres anys i ha estudiat amb el compositor Jesus Debon, amb l'actor i director A.Carballo i amb els violinistes J.V Sanchis, C. Roig, V. Balaguer i M. Spivak. S'ha perfeccionat amb Y. Volguin, Z. Bon, I. Gitilis, A. Leon Ara i B. Belkin. En 2013 va rebre el Primer Premi al Concours Internationale de Jeunes Musiciens Crescendo de Ginebra. Després aconseguí tres primers premis més, al concurs Internacional de Violí de Pozuelo de Alarcon, al Concurs del Festival AIMS de Solsona i al Concurs per a jóvens intèrprets de Canet d'En Berenguer.

Ha donat concerts per tota Europa: San Miniato (Italia), Skive, Thisted, Nykoebing (Dinamarca), o Ginebra i a moltes ciutats espanyoles.

En 2013 va debutar amb el Concert per a violí en re menor amb l'Orquestra Santa Cecília de Cullera. Ha interpretat també junt als Master Chamber players en Concert per a violí en re menor de J:S Bach. En 2015 realitzà una gira de concerts per California amb la Dana Point Symphony Orchestra.

Es presentà al Palau de la Música amb l'Orquestra de València en 2013 interpretant el Concert per a violí en mi menor op.64 de Mendessohn. En 2015 va realitzar la seua primera gravació discogràfica amb Carlos Apellàniz, sota el títol "Violin. Jacobo Christensen". En setembre de 2016 debuta el Concert per a violí nº1 en sol menor de Max Bruch a l'Auditori de Teulada, dirigit per Beatriz Fernández i Cristóbal Soler.

Carlos Apellàniz

Naix a Irun (Guipúscoa). Comença els seus estudis musicals en "l'Ecole Nationale de Musique Bayonne Côte-Basque amb la pianista Françoise Doué, on és guardonat amb la Medalla d'Or. Perfecciona la seua formació musical en el Conservatori Nacional Superior de Música de Paris (*Villette), sota la tutela del mestre Jacques Rouvier i Pascal Devoyon és guardonat amb el Primer Premi de Piano i el Primer Premi de Música de cambra per unanimitat. Contínua la seua formació en l'Escola Superior de Música Regna Sofia amb Dimitri Bashkirov i Galina Eguiazarova. Així mateix ha rebut consells de mestres de la talla d'Alicia de Larrocha, Leon Fleisher, François-René Duchable, Darío de la Rosa, Emil Naoumoff, etc.

La seua sòlida trajectòria professional és avalada per cinc Primers premis internacionals de Piano i una ininterrompuda activitat musical que l'ha portat a actuar en quatre continents: Ha actuat a Espanya, França, Bèlgica, Alemanya, Hongria, Portugal, Regne Unit, Itàlia, Dinamarca, Xina, USA, el Marroc, Veneçuela, Argentina, Mèxic, Cuba, Moçambic... Com a solista ha actuat juntament amb l'Orchestre Nationale de Bayonne (França), Orquestra de cambra Andrés Segòvia, Orquestra Pablo *Sarasate (Pamplona), Orquestra de cambra de Marsella (França), Grup Instrumental de València, Orquestra Filharmònica de Ciutat de Mèxic, Orquestra de València, Plural Emsemble.

Ha donat concerts a sales de prestigi com el Palau de les Arts, Palau de la Música, Auditori Nacional, Auditori de Barcelona, Palacio de Festivals de Santander, Ix-li Gaveau de Paris, Teatre Còlon de Buenos Aires i més. Ha realitzat enregistraments per a Radio France, Ràdio Nacional d'Espanya, Euskadi Irratia, Radie Bremen, Radie Bartok (Budapest).

Recentment ha gravat la integral de Sonates i Interludis per a Piano preparat de John Cage. ha gravat la integral per a Trio de música de cambra de Leo Brouwer amb el segell Fundació Autor en el SGAE així com el disc "La bella cubana" amb el segell *RICY *Productions en Los Angeles (Califòrnia USA)...amb música de creació actual cubana i recentment la integral d'obres de càmera del compositor Benet Casablancas.

Entrades destacades
Entrades recents
Arxiu
Segueix-nos
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon
LOGO VERSION MAS HORIZONTAL.jpg
  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon
bottom of page