top of page

MÉS QUE UN PRODIGI: JACOBO CHRISTENSEN AL PALAU DE LA MÚSICA

Demà dimarts el Palau ofereix un concert en el que gaudir del virtuosisme del violinista Jacobo Christensen, calificat en 2013 per la crítica del Diari Llevant com "més que un prodigi".

Christensen estarà acompanyat pel pianista Carlos Apellàniz.

El violinista Jacobo Christensen i el pianista Carlos Apellániz interpretaran demà dimarts un concert de cambra a la Sala Rodrigo, on figuren obres que abasten des del romanticisme de Chopin i Wineawski, fins al tango de Piazzola. D'esta manera el públic podrà escoltar "Suite in Old Style" d'Alfred Schnittke, el "Nocturn op. 27 en re major, núm. 2" de Fryderyk Chopin, les "Variacions sobre un tema original" de Henryk Wieniawski, la "Sonata per a violí només núm. 2, op. 27" d'Eugène Ysaÿe i "Estrellita" de Ponce i "Li grand Tango" d'Astor Piazzolla.

Així sonava Christensen amb Apellàniz en Març de 2015 quan el gravàrem a la Sala Russafa. De segur que ara és molt més impressionant.

Jacobo començà a estudiar violín quan no contava encara tres anys i ha tingut una formació musical molt completa i diversa. És alumne del violinista Vicent Balaguer i també ha estudiat amb Juan Vicente Sanchís, Catalina Roig, Sergey Ostrovsky, Mikhail Spivak i Boris Belkin, amb qui estudia a l'Accademia Chigiana en 2016. Ha rebut consells del violinista Ivrin Gitlis i continúa perfeccionant-se amb Yuri Volguin. La seua formació en el violí es complementa amb altres disciplines, per exemple, ha estudiat amb el compositor Jesús Debón i amb l'actor i director Alejandro Carballo.

Començà a actuar en públic des de que tenia 5 anys i ha actuat en nombrosos escenaris per tota Europa. Anomenem alguns d'aquests concerts:

- San Miniato (Italia, 2011), Skive, Thisted, Nykoebing (Dinamarca, 2011 y 2014), Ginebra (Suiza, 2013)

-Concert per a violí en re menor de Tartini junt amb l'Orquestra Santa Cecilia de Cullera

- Concert per a dos violins en re menor de J. S. Bach (violí primer solista) i el Concert per a violí en re menor de Tartini actuant amb Master Chamber Players, dirigits per Ricardo Casero,

- Gira de concerts a California, acompanyats per la Dana Point Symphony Orchestra, sota la direcció d'Ignazio Terrasi.

Els reconeixements a aquest prodigi musical no s'han fet esperar i ja ha aconseguit nombrosos premis:

- Primer Premi en el Concours International de Jeunes Musiciens Crescendo de Ginebra (2013, amb només 13 anys)

- Primer premi en el Concurso Internacional de Violín Pozuelo de Alarcón (Madrid),

- Primer premi en el Concurs del Festival AIMS de Solsona (Lleida)

- Primer premi en el III Concurso para Jóvenes Intérpretes de Canet (València).

En 2013 es va presentar al Palau de la Música junt amb l'Orquestra de València interpretant el Concert per a violí en mi menor op.64 de Mendelssohn i en 2015 va presentar la seua primera gravació junt amb el pianista Carlos Apellàniz anomenada "Violí. Jacobo Christensen". En setembre de 2016 debuta el Concert per a violí nº 1 en sol menor de Max Bruch a l'Auditorio de Teulada baix la direcció musical de Cristóbal Soler.

Entrades destacades
Entrades recents
Arxiu
Segueix-nos
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon
LOGO VERSION MAS HORIZONTAL.jpg
  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon
bottom of page