top of page

GEOGRAFIES ACÚSTIQUES I UN VIATGE AL JAPÓ A TRAVÉS DE LA DANSA BUTOH: ÉS ENSEMS

Dissabte no calia menejar-se del Centre del Carme per experimentar sensacions sonores de tot tipus.

Ensems ens portà una proposta amb dúes parts per completar i estimular tota la nostra capacitat imaginativa.

Encetava la vesprada Carla de Asís, una gaditana establerta en Marsella que experimenta amb la guitarra elèctrica per aconseguir crear tot tipus d'efectes i sensacions acústiques. Partint de la guitarra i utilitzant ressonàncies, feedback i altres efectes que domina perfetament, la seua proposta és única i constitueix un innovador plantejament en l'ús de la guitarra elèctrica com a element productor de sons.

En segón lloc arribà l'actuació del projecte Persona acompanyat per Lorenza di Calogero. Persona és el projecte experimental del music valencià Daniel Benedito en el qual combina els experiments sonors amb la dansa Butoh. Aquesta dansa, nascuda en Japó als anys 50, va ser una reacció front a l'occidentalització de la societat i mitjançant aquest ball, qui el prectica tracta de restablir la connexió de l'individu amb la natura. La música crea els paisatges necessaris per poder provocar aquesta transició de l'ésser humà cap als seus origens.

Daniel Benedito actúa conjuntament amb el contrabaixista Rafa Ramos.

La ballarina Butoh va ser Lorenza di Calogero, ballarina que viu a València i es va formar a la Rotterdam Dance Academy. Lorenza és una de les representants més relevants de l'escena actual.

Entrades destacades
Entrades recents
Arxiu
Segueix-nos
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon
LOGO VERSION MAS HORIZONTAL.jpg
  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon
bottom of page