GEOGRAFIES ACÚSTIQUES I UN VIATGE AL JAPÓ A TRAVÉS DE LA DANSA BUTOH: ÉS ENSEMS

May 7, 2017

Dissabte no calia menejar-se del Centre del Carme per experimentar sensacions sonores de tot tipus.

Ensems ens portà una proposta amb dúes parts per completar i estimular tota la nostra capacitat imaginativa. 

Encetava la vesprada Carla de Asís, una gaditana establerta en Marsella que experimenta amb la guitarra elèctrica per aconseguir crear tot tipus d'efectes i sensacions acústiques. Partint de la guitarra i utilitzant ressonàncies, feedback i altres efectes que domina perfetament, la seua proposta és única i constitueix un innovador plantejament en l'ús de la guitarra elèctrica com a element productor de sons. 

 

 

 

 

 

 

En segón lloc arribà l'actuació del projecte Persona acompanyat per Lorenza di Calogero. Persona és el projecte experimental del music valencià Daniel Benedito en el qual combina els experiments sonors amb la dansa Butoh. Aquesta dansa, nascuda en Japó als anys 50, va ser una reacció front a l'occidentalització de la societat i mitjançant aquest ball, qui el prectica tracta de restablir la connexió de l'individu amb la natura. La música crea els paisatges necessaris per poder provocar aquesta transició de l'ésser humà cap als seus origens. 

Daniel Benedito actúa conjuntament amb el contrabaixista Rafa Ramos. 

 

 La ballarina Butoh va ser Lorenza di Calogero, ballarina que viu a València i es va formar a la Rotterdam Dance Academy. Lorenza és una de les representants més relevants de l'escena actual. 

Compartir en Facebook
Compartir en Twitter
Please reload

Entrades destacades

PLACER ESTÉTICO Y MUSICAL EN UNA NOCHE INOLVIDABLE

January 31, 2020

1/10
Please reload

Entrades recents

November 26, 2019

Please reload

Arxiu
Please reload

Segueix-nos
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon