top of page

L'ASSOCIACIÓ CARENA AÚNA SOLIDARITAT, MÚSICA I FIGURES EMERGENTS DE LA LÍRICA I LA DANSA EN UN C

Ahir dijous 4 de Maig tinguérem la possibilitat d'assistir a un concert on es combinaven diversos factors que el feien molt interessant: per un costat la protagonista, l'Associació Carena, promotora de l'esdeveniment, una Associació sense ànim de lucre que des de fa 23 anys treballa per donar suport a persones diagnosticades amb càncer i altres malalties greus i als seus familiars.

Per altre costat, el concert en sí mateix com esdeveniment musical en el qual s'havia dissenyat una combinació de recital líric amb intervencions de dansa que tingué com a resultat un esdeveniment de qualitat, varietat, dinàmic i amé per a tot el públic.

L'elenc d'artistes participants estigué format per la soprano Mireia Marí acompanyada per la pianista Berta Tubillejas, i per altre costat els ballarins Albert Garcia Saurí i Lorena Ortiz que a la seua vegada estigueren acompanyats també per Berta Tubillejas i pels cellistes Mireia López i Hang Ferrer.

L'Associació Carena va començar a funcionar fa aproximadament 24 anys per l'impuls de dos dones, Matilde Sauri i Pepa Mulet, que varen passar per la malaltia del càncer. La constatació de les carències en assistència psicològica existent al voltant d'aquesta malaltia les va decidir a posar en marxa aquesta iniciativa. Des d'aquells inicis, l'Associació ha creixcut progressivament i hui compten amb 7 psicòlogues en plantilla que donen suport a malalts en qualsevol fase de la malaltia.

A més a més del suport als malalts, Carena és una Associació molt vinculada a la cultura. Compten amb un taller de literatura des de fa més de 15 anys, jornades de poesia, i els esdeveniments que organitzen per captar fons per l'associació sempre tenen un fort ingredient cultural i en moltes ocasions han comptat amb el suport de personalitats del món de la cultura que han participat en els seus esdeveniments per donar suport al seu treball. En paraules de Matilde Saurí, "sempre organitzem coses relacionades amb la cultura i el concert de hui és un exemple més". Els artistes que participaren en el concert eren coneguts de l'Associació d'altres esdeveniments anteriors que no han dubtat en col·laborar de nou amb aquesta causa.

Tinguérem ocasió també d'intercanviar unes paraules amb Luis Planes, representant de Pollos Planes, empresa patrocinadora del concert. Pera ell, "una empresa, una volta coneix una causa i ler persones que estan darrere d'ella, està com obligada a donar el seu suport". I això és el que ha passat en aquest cas, que coneguent els projectes de Carena i les eprsones que els fan possible, ha sigut irresistible per a Pollos Planes donar el seu suport a aquesta Associació. "Si a més a més afegim un component cultural i de música clàssica, és tancar el cercle, i ens fa sentir encara més motivats i més satisfets". Pollos Planes és una empresa que sempre s'ha significat per donar suport a la cultura, i en concret, a la música tradicional i de músics valencians. És molt important el suport d'empreses que com aquesta que fan possible que tant projectes com els de Carena com esdeveniments musicals i culturals com el concert d'ahir, puguen existir i tirar endavant.

Entrades destacades
Entrades recents
Arxiu
Segueix-nos
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon
LOGO VERSION MAS HORIZONTAL.jpg
  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon
bottom of page