top of page

L’ORQUESTRA DE VALÈNCIA ESTRENA “AFECTUOSAMENT” DEL COMPOSITOR VALENCIÀ LLORENÇ BARBER

També s’estrenarà a Espanya el “Concert per a marimba i vibràfon” de Sejourné amb Osca i Furió

L’Orquestra de València interpretarà esta vesprada de divendres un programa que combina la música contemporània amb el romanticisme rus de Piotr Ilitx Txaikovski. Sota la direcció de Carlos Garcés, el públic podrà assistir a dos estrenes programades dins del Festival Ensems. D’esta manera la formació simfònica valenciana estrenarà “Afectuosament” de Llorenç Barber, una obra influenciada pel compositor valencià del segle XIX, Melchor Gomis i pels minimalismes europeus. Una composició que en paraules de l’autor de les notes al programa, Martín Llade: “solistes i orquestra poden parlar “afectuosament”, entenent-se durant la interpretació d’esta peça fins a eixir-se per les vores”. Intervindran el mateix Barber com a veu difònica i campanari portátil, Montserrat Palacios com a veu i música gestual, Bartomeu Ferrando com a poeta sonor i performer i Miguel Ángel Marín com a clarinet i música d’acció.

Ací us deixem una entrevista que li férem a Barber quan participà al festival Pop al Carrer 2015 a Tavernes de la Valldigna on també podeu escoltar fragments del concert que va oferir:

També hi haurà altra estrena, a Espanya, del “Doble concert per a marimba, vibràfon i orquestra” d’Emmanuel Séjourné, amb estils des del jazz fins a ritmes llatinoamericans, i que serà interpretat pels solistes de la mateixa Orquestra, Luis Osca i Josep Furió. Del compositor eslau es podrà escoltar la Simfonia núm. 1 "Sons d'hivern".

Guardonat com a millor Director d’orquestra de l’any 2011 en The Chinnart Awards Committee a Xina, Carlos Garcés ha dirigit les principals orquestres espanyoles, així com la Barbieri Symphony Orchestra, Boston Philarmonic Youth Orchestra i de l’Òpera de Rouen. Acaba de presentar el seu primer disc amb l’Orquestra Lira Numantina de Sòria, amb la Primera simfonia de J. Vicent Egea.

Entrades destacades
Entrades recents
Arxiu
Segueix-nos
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon
LOGO VERSION MAS HORIZONTAL.jpg
  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon
bottom of page