top of page

DIA INTERNACIONAL DEL JAZZ AL PALAU DE LA MÚSICA

Diumenge passat, amb motiu del Dia Internacional del Jazz, va continuar al Palau de la Música el cicle de concerts "Jazz z poqueta nit", en aquest cas amb el concert de Kiko Berenguer Quartet.

El Kiko Berenguer Quartet, format per Kiko Berenguer, saxos; Juan de Pilar, guitarra flamenca; César Giner, baix i Jesús Gimeno, percussió, és un dels formats en que el saxofonista Kiko Berenguer expossa al públic la seua música.

Nosaltres i el públic que omplia la sala de gom a gom vam gaudir d'un gran concert ple de temes melòdics acompanyants per brillants guitarres i una intensa percussió que ens feia anar i tornar del jazz al flamenc ballant sobre la melodia.

En acabar el concert parlàrem amb el protagonista, Kiko Berenguer sobre la seua música i els seus projectes.

En paraules de Kiko, la música que hem escoltat al concert sorgeix de "la necessitat que tinc en un moment donat, després de molts anys dedicant-me a la música, d'expressar d'aquesta manera esta música. És una cosa que tinc dins i que he de traure i compartir amb la gent". Aquesta etapa va començar a l'any 2010 amb un primer disc que es diu "Mi camino" i al 2013 grava el segon disc, que es diu Aire. Berenguer manifesta que en aquest segon disc es percep una evolució respecte al primer però que a la vegada "estic molt a gust fent el que estic fent i segur que vaig a quedar-me un ratet fent això".

A l'hora de parlar de l'estil del seu disc, Kiko Berenguer restava importància a la necessitat de classificar la música dins d'un estil determinat (jazz, flamenc etc.) ja que manifesta que les etiquetes només són útils als venedors per tal de possar el disc a una prestatgeria o un altra, però que "com ara ja no es venen discos, no importa". El tema dels estils musicals l'acabava amb una clara afirmació: "És música i ja està", restant importància a les etiquetes, per després continuar explicant que la música que va tocar "té molt de jazz per què és una música que té estructures molt jazzistiques, harmonies jazzistiques i desenvolupaments jazzistics. L'afinitat amb el flamenc es deu a que és una música que m'agrada i tracte d'agafar elements per aconseguir aquest tipus d'expressió".

Berenguer també manifestava la seua satisfacció per fer un jazz que connecta amb el públic ja que "al final els músics fem música per a que ens escolten", per això és important que el públic puga entendre i connectar amb aquesta música.

Respecte al cicle "Jazz a poqueta nit", Kiko Berenguer el considera un festival necessari, ja que un recinte com el Palau de la Música amb 30 anys de trajectòria clarament ha de comptar amb una programació regular de jazz i, a més a més, amb músics d'ací. Espera que el festival dure molt més i felicita a la directiva del Palau de la Música per haver donat el pas endavant de dissenyar i fer realitat aquest cicle de concerts. "Açò haria de ser lo normal, dins d'un Palau amb tants cicles de tantes coses distintes que també tinga cabuda per a aquesta música com a tots els auditoris importants del mon".

El cicle "Jazz a poqueta nit" continúa el pròxim 25 de Maig amb el concert d'Arantxa Domínguez i Ricardo Belda.

Entrades destacades
Entrades recents
Arxiu
Segueix-nos
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon
LOGO VERSION MAS HORIZONTAL.jpg
  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon
bottom of page