top of page

CONCERT GUANYADORS CONCURS "JOVENS VALORS VALENCIANS"

El passat dissabte 4 de Març tinguérem l'oportunitat de gaudir de primera mà del concert que oferiren els/les guanyadores del concurs de piano "Jóvens valors valencians" junt amb l'Orquestra del Conservatori de Riba Roja dirigida per Carmen Mas.


És aquest un d'eixos projectes estimulants que obren camí en el que cada volta més es demana a l'educació: que siga realment pràctica, motivadora, estimulant i que oferisca als i les estudiants l'oportunitat d'experimentar experiències el més reals possibles.
Fa dotze anys que quatre conservatoris de música (Torrent, Riba Roja, José Iturbi i Catarroja) varen començar a organitzar uns Encontres de Piano. Amb el pas del temps, aquests encontres han donat lloc al Concurs Jóvens Valors Valencians, que es celebra a la Sala Noble del Castell de Riba Roja i que ha realitzat ja la segona edició.


La possibilitat d'actuar en una sala tan prestigiosa com el Palau de la Música de València és sens dubte un dels millors premis que es poden oferir als tres guanyadors d'aquest concurs: Pablo Baídez Rodrigo, Adrián Ferrer López y Mar Valor Navarro.

Experiència enriquida, a més a més pel fet que durant tota la segona part del concert van estar acompanyants per l'Orquestra Sinfònica del Conservatori de Riba-Roja.


El concert va quedar dividit en dues parts. La primera part va consistir en una interpretació en solitari de cadascun dels tres guanyadors interpretant obres de Chopin, Liszt, Beethoven i Robert Schumann.

Com hem dit, en la segona part els pianistes van actuar amb l'Orquestra Simfònica del Conservatori de Riba-Roja, una mostra fantàstica del nivell que assoleixen els i les estudiants i de les experiències tan positives que es poden arribar a generar amb propostes innovadores com aquesta.


Per als espectadors i espectadores com nosaltres va ser realment impressionant vore tres pianistes tan jóvens mostrar un domini tan aclaparador del seu instrument. Realment, semblava que no els quedara res més per aprendre.

I per altra part, l'Orquestra va demostrar que a banda del piano hi ha grandíssims intèrprets formant-se a totes les disciplines i que el nivell de la formació està augmentant cada volta més.


Des d'ací l'enhorabona a tots els participants al concert i a tots els Conservatoris organitzadors, ja que són aquestes iniciatives les que fan falta per millorar el nivell formatiu i posar les bases per a un gran futur de la música a València.

Entrades destacades
Entrades recents
Arxiu
Segueix-nos
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon
LOGO VERSION MAS HORIZONTAL.jpg
  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon
bottom of page